Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 20-7

door: Barbara Barend
20 juli 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer tennisser Robin Haase, dressuurruiter Edward Gal en wielrenner Robert Gesink.

Robin Haase
Het gravel van Kitzbühel moet voor Robin Haase als een warm bad voelen. In 2011 en 2012 won hij het ATP-toernooi in de Oostenrijkse stad en afgelopen weekeinde loodste hij het Nederlandse Davis Cup-team, samen met Thiemo de Bakker en Jean-Julian Rojer, langs Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Jan Siemerink mag nu spelen voor promotie naar de wereldgroep. 

Barbara: “De Nederlandse tennissers stijgen in dienst van het Davis Cup-team steevast tot grote hoogte. Afgelopen weekeinde tekenden Haase en De Bakker voor knappe overwinningen. Coach Jan Siemerink stimuleert zijn ploeg duidelijk op de juiste wijze.”

Edward Gal
Het kwam niet als een grote verrassing, maar de prestatie is er niet minder knap om. Net als in 2012, 2013 en 2014 veroverde Edward Gal de Nederlandse titel op de dressuur met Glock's Undercover. Voor Gal is het zijn negende titel in totaal nadat hij eerder ook Totilas en Gestion Lingh wist te winnen.

Barbara: “Edward ging in Ermelo de strijd aan met zijn partner Hans Peter Minderhoud, die overtuigend het zilver won met Glock's Johnson. Knap hoe deze twee topsporters het optreden binnen de bak weten te combineren met het leven er buiten.”  

Robert Gesink
De renner van Team LottoNL-Jumbo toonde in het eerste deel van de Pyreneeën flink wat aanvalsmoraal en verdedigde zijn plek in de top tien van het klassement in het tweede deel met verve. Waar de rest van het Oranje-peloton weinig indruk maakt, zorgt Gesink ervoor dat de Tourkoorts in Nederland toch een beetje los kwam. 

Barbara: “Robert lijkt bevrijd op zijn fiets te zitten. In Helden Magazine legde hij al uit welke diepe dalen de klimmer heeft moeten overwinnen en welke last er van zijn schouders is. Ik hoop dat Robert deze geweldige vorm meeneemt naar de Alpen en daar voor een daverend succes kan zorgen. Wie weet wel op de Alpe d'Huez?”

Delen: