Word abonnee

Held van de week

Wie wordt held van de week 24-10-16

door: Barbara Barend
24 oktober 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara Kirsten Wild, Arjen Robben en Reinder Nummerdor.

Kirsten Wild
Wielrenster Kirsten Wild pakt de ene na de andere medaille. Deze maand stond ze nog op het WK in Qatar, maar nu sleept ze alweer de medailles binnen op het EK baanwielrennen in Frankrijk. Waar Wild nog teleurgesteld was met de zilveren medaille in het hete Qatar is het in Frankrijk wel anders. De koningin van het EK veroverde in Frankrijk vijf medailles. Ze won twee keer het goud, bemachtigde het zilver en won twee bronzen medailles. De 34-jarige wielrenster is sterk op de weg en op de baan, maar hier in Frankrijk heeft ze wel bewezen dat ze met maar liefst vijf medailles een echte baanwielrenster is. Gefeliciteerd met je overwinningen.

Arjen Robben
Arjen Robben stond deze week met Bayern München tegenover zijn oude club PSV in de Champions League. Na een afwezigheid door blessures is de Nederlander weer terug op zijn niveau. In Eindhoven waren de fans de voetballer zeker nog niet vergeten. Toch deelde hij een tik uit aan PSV. Bayern won met 4-1 van de Eindhovenaren en bij drie goals was de Nederlander betrokken. Hij mocht zelfs een goal op zijn naam schrijven. Door deze overwinning is hij Frank de Boer voorbijgegaan met de meeste overwinningen als Nederlander in de Champions League. Hiermee heeft hij enkel Edwin van der Sar en Clarence Seedorf boven zich staan. 

Reinder Nummerdor
Volleyballer Reinder Nummerdor stopte na Rio met zijn carrière. Hij won vele prijzen op het beachvolleybalveld en veroverde in 2015 nog het zilver op het WK in eigen land. De Olympische Spelen moest zijn afscheid worden, met een medaille. Helaas greep hij naast een plak. Reinder is nu door de internationale volleybalbond FIVB onderscheiden. De Nederlander die voor de vijfde keer op de Olympische Spelen stond werd bekroond tot Meest Inspirerende Speler. Nu Reinder is gestopt met beachvolleybal hoeft hij zich niet te vervelen. Net voor de Spelen werd de volleyballer vader van dochtertje Milou. Volgens hem is het nu tijd voor zijn vrouw Manon Nummerdor-Flier die zelf ook volleybalster is.
Helden sprak met hen over de carrière van Reinder en het nieuwe leven met Milou. 

Stem nu!

Delen: