Word abonnee

Helden in het nieuws

Kuipers: ‘Ik maak graag plaats voor Oranje’

door: Jasper Boks
7 juli 2014

Veel ogen zijn dit WK gericht op Björn Kuipers. Hij kreeg de eer om op het hoogste podium te fluiten, maar kan door de goede prestaties van Oranje niet meer in actie komen op het WK. Helden Magazine legde de beste scheidrechtsrechter van Nederland en zijn assistenten stellingen voor.

Ik hoop dat Oranje de halve finale haalt op het komende WK.

“Nee, dat hoop ik niet. Dat is niet goed voor mij en dat is niet goed voor Oranje. Dan gaan we allebei naar huis. Ik heb liever dat het Nederlands elftal de WK-finale haalt. Daar maak ik heel graag plaats voor. Ga ik in een Oranje-shirt op de tribune zitten. Wanneer ik tevreden ben over mijn WK? Als er na afloop niet over me wordt gesproken. Ik ben graag de onzichtbare man.”

Ik vlag liever de finale, dan dat Nederland die speelt.
Erwin Zeinstra: “Ha, daar ben ik teveel voetballiefhebber voor. Wanneer Nederland de finale speelt, maak ik daar graag plaats voor. In 2010 heb ik genoten van de WK-finale tussen Nederland en Spanje. Ik heb dan geen moeite om op de tribune te zitten. Natuurlijk is een finale mooi, maar het was voor mij een droom om op het WK te staan, dat is al bijzonder genoeg. Als ze de finale niet halen hoop ik die wedstrijd natuurlijk wél te vlaggen.”

Sander van Roekel: “Ik sluit me daar volledig bij aan.”

Het hele interview met Björn Kuipers is te lezen in het dubbeldikke jubileumnummer van Helden, dat nu in de winkel ligt.

Lees ook:
Kuipers: 'Ik heb een dijk van een vrouw'

Delen: