Word abonnee

Helden in het nieuws

Sinkgraven: ‘Onwijs blij dat mijn vader er weer is’

door: Barbara Barend
21 november 2014

Ajax ontvangt zaterdag sc Heerenveen in de Amsterdam Arena. Voor Helden reden om te bellen met Daley Sinkgraven, die dit seizoen één van de smaakmakers is bij de Friese club, en in zijn jeugd altijd al fan van de Amsterdamse club was.

“Maar dat maakt de voorbereiding niet anders hoor,” verduidelijkt Sinkgraven. “Het is altijd leuk om tegen een grote club te spelen. Dus wat dat betreft kijk ik wel uit naar de wedstrijd tegen Ajax. En het klopt dat ik in mijn jeugd fan was van de club. Maar dat zegt niets over mijn toekomst, dat is niet bepalend voor de keuzes die ik later misschien moet maken.”

Sinkgraven weet wel dat Ajax-trainer Frank de Boer van hem gecharmeerd is. “Natuurlijk streelt me dat, maar dat probeer ik van me af te schudden. Ik wil dat niet in mijn hoofd hebben tijdens de wedstrijd.”

'Ik draai een wisselvallig seizoen, ik wil beter'

De 19-jarige aanvallende middenvelder is één van de uitblinkers bij Heerenveen dit seizoen, maar zelf is hij kritisch over zijn optreden tot nog toe. “Ik vind dat ik een wisselvalig seizoen draai. Ik hoor stabieler te zijn. In de jeugd had ik daar nooit last van. Misschien heeft dat toch wel te maken met de druk”, aldus de speler die afgelopen april debuteerde in de eredivisie. “Dit brengt toch meer druk met zich mee. Ik zou graag nog wat completer worden, ik ben nog niet tevreden.”

De belangrijkste mensen in zijn ontwikkeling als voetballer, en als mens, blijven zijn ouders. Wat dat betreft kreeg Sinkgraven een mooie verrassing afgelopen week. Zijn vrienden lokten hem mee naar een restaurant waar zijn vader, die woonachtig en werkzaam is in Shanghai, hem opwachtte. “Mijn ouders zijn heel belangrijk voor me. Vroeger gingen ze altijd mee naar wedstrijden. Mijn moeder woont nu met mijn drie zusjes, mijn vader woont in Shanghai en ik woon alleen in Heerenveen. Dat was wel wennen in het begin.”

'Zaterdag zitten mijn vader en moeder samen op de tribune. Als vanouds'

“Maar woensdag stond mijn vader opeens voor mijn neus. Geweldig. Hij blijft tien dagen, erg fijn. Hij bemoeit zich eigenlijk helemaal niet met mijn carrière, dat laat hij aan de trainers over, maar ik heb veel contact met hem. Vooral via Skype en WhatsApp bespreken we alles.”

“Ik ben dan ook onwijs blij dat hij nu een tijdje in Nederland is. Tegen Ajax zitten mijn vader en moeder weer samen op de tribune. Als vanouds.”

Delen: