Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

Trots op de OranjeLeeuwinnen

door: Barbara Barend
1 juni 2015

Als klein meisje droomde ik ervan om op een WK te schitteren. Voetbal was mijn lust en mijn leven. Als mijn voetbalwedstrijd was afgelast, huilde ik tranen met tuiten. Omdat vrouwenvoetbal toen nog in de kinderschoenen stond, kon ik mijn droom niet waarmaken. Sterker nog, ik moest strijden om überhaupt als zesjarige officieel te mogen spelen. 

Veel van mijn vriendinnen mochten van hun ouders niet op voetbal, omdat het geen meidensport zou zijn. Mijn ouders, die allebei ook voetbalden, steunden me gelukkig altijd. Ik speelde als vijftienjarige nog even voor het Nederlands elftal, maar daarna strandde mijn carrière. 

Nu is alles anders. Vrouwenvoetbal is razend populair en met meiden als Vivianne Miedema, Anouk Hoogendijk en Daphne Koster hebben we echte Helden. We staan aan de vooravond van onze eerste WK-deelname. Ik had deze ontwikkeling niet voor mogelijk kunnen houden, ben ontzettend trots op wat de meiden presteren en ga onze OranjeLeeuwinnen dan ook op de voet volgen.

Tekst gaat verder onder de foto


Bron: Eigen archief

Natuurlijk kunnen we met Helden niet achter blijven. Frits en ik zijn daarom trots dat we dagelijks over de OranjeLeeuwinnen gaan berichten. 

Wat kan je van ons verwachten? Natuurlijk het laatste nieuws uit het trainingskamp in Canada via onze verslaggeefster Lisa Hissink. Maar je leert de OranjeLeeuwinnen ook kennen op een manier zoals je van Helden gewend bent. Wie zijn ze, wie zijn hun voorbeelden, welke muziek luisteren ze en wat zijn hun mooiste herinneringen aan hun jeugdtijd als voetbalsters? 

Op onze speciale pagina www.heldenonline.nl/OranjeLeeuwinnen zullen dagelijks artikelen en video's verschijnen. 

Heel veel plezier. 

Dichter bij de Oranjeleeuwinnen kom je niet, dan via Heldenonline.

Delen: