Word abonnee

Voetbal

‘Er is meer dan het aardse leven’

Jasper Faber

Voetbal

‘Er is meer dan het aardse leven’

door: Barbara & Frits Barend
22 juni 2017
22 tot 27 minuten lezen

Ruud Gullit (54) is een van de iconen van het Nederlands voetbal. Hij is nog altijd een graag geziene gast. Een gesprek over zijn trainersambities, rol als vader, Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Hans van Breukelen en – bovenal – zichzelf. “Ik heb geleerd drollen door te slikken. Ik kan teleurstelling goed en snel vergeten.”

“Hoelang deed het Joodse volk erover om bij het beloofde land te komen? Tachtig jaar? Bij mijn weten is het vanuit Egypte iets korter en je had ook nog een shortcut omdat God de Rode Zee opende. Ik vind het leuk om over dat soort dingen na te denken. Ik geloof dat er meer is dan het aardse leven. Toeval bestaat niet. Alles hee een reden. Soms ga ik even rustig in een kerk zitten, niet om te bidden, maar om mijn dankbaarheid te tonen, aan God, aan het universum. Het kan trouwens net zo goed een moskee of een synagoge zijn. Het gaat me niet om de religie, maar om de rust die ik daar vind. Ik heb de Bijbel niet gelezen, ben ook alleen geïnteresseerd in het Oude Testament, in de verhalen. Het Nieuwe Testament is er alleen om mensen bang te maken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: