Word abonnee

Top of flop

Top en Flop: Pellè maakt reclame

door: Barbara Barend
29 september 2014

Frits Barend viert vakantie. Deze week verzorgt Barbara Barend de Top en Flops van het afgelopen voetbalweekend.

Flop 3
Heracles Almelo. Zeven wedstrijden, zeven nederlagen. Geen club in Europa is de competitie slechter begonnen. De trainerswissel (John Stegeman voor Jan de Jonge) heeft nog niets uitgehaald. Het wordt een heidens karwei om directe degradatie te ontkomen, vrees ik. Markante voorzitter Jan Smit heeft deze prachtige club opgebouwd tot een zekerheid in de eredivisie. Het zou triest zijn als dat om zeep geholpen wordt. Misschien kan Gertjan Verbeek  Jan Smit de hand rijken.  Hè toe Gertjan, een vriendendienst. 

Flop 2
PSV. Dit jaar moet het gebeuren, de eerste landstitel sinds 2008. De ploeg van trainer Phillip Cocu werd op voorhand getipt, zeker nadat WK-gangers Memphis Depay en Giorginio Wijnaldum aangaven in Eindhoven te blijven. PSV begon goed aan het seizoen, net als vorig jaar. Maar de laatste weken heb ik een déjà vu. Twee weken terug werd van PEC Zwolle verloren. En afgelopen weekend verloor een slap en ongeïnspireerd PSV van sc Heerenveen, dat ook nog lange tijd met tien man speelde. Voor Cocu is te hopen dat Memphis snel weer fit is, net als aanwinst Luuk de Jong. En voor Cocu is het te hopen dat zijn spelers het vertrouwen dat hij in ze heeft nu eindelijk terugbetalen.

Flop 1
De ‘supporters’ die het nodig vinden om oerwoudgeluiden te laten horen. Vorige week was het raak tijdens de bekerwedstrijd van De Dijk tegen Fortuna Sittard. Sekoh Conneh was het slachtoffer. Zaterdag, tijdens Go Ahead Eagles tegen Feyenoord, gebeurde het opnieuw. Een paar aanhangers van de Eagles vonden het nodig om oerwoudgeluiden te maken die bedoeld waren voor Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards. Wij dachten dat de tijd van racistische uitlatingen op en rond het voetbalveld verleden tijd was in Nederland. Ineens moeten we het weer over ‘oerwoudgeluiden’ hebben. In- en intriest. Keihard aanpakken KNVB! Laat dit in godsnaam geen trend worden.

Top 3
Colin Kazim-Richard. Hij snoerde de idiote, oerwoudgeluiden makende, Eagles-aanhangers op een geweldige manier de mond. De spits, die zich in de eerste helft bij scheidsrechter Björn Kuipers had gemeld om de racistische wijze waarop hij werd bejegend, maakte op schitterende wijze de 3-0. Gerechtigheid bestaat gelukkig nog.

Top 2
Daley Sinkgraven. Hij maakte zondag de enige treffer tijdens sc Heerenveen-PSV. De negentienjarige centrale middenvelder is een groot talent. Voor dit seizoen tipte ik hem als de speler die de sensatie van het seizoen zou gaan worden. De zoon van oud-voetballer Harry Sinkgraven is hard op weg. Hij staat ook hoog op het verlanglijstje van Frank de Boer en Ajax.

Top 1
Graziano Pellè. De afgelopen twee seizoen was hij de held van Rotterdam. Afgelopen zomer volgde hij zijn trainer Ronald Koeman naar Southampton en daar is hij binnen een paar wedstrijden ook alweer de publiekslieveling. Zaterdag bezorgde hij Southampton de zege met een magistrale omhaal tegen Queens Park Rangers. Het doelpunt ging meteen de hele wereld over. ‘Dit kan zomaar het doelpunt van het jaar zijn,’ zei Ronald Koeman na afloop. Het betekende zijn vierde goal in de Premier League, dit seizoen, en de Italiaanse bondscoach houdt hem goed in de gaten. Southampton, dat voor het seizoen werd leeggekocht en werd getipt als degradant, staat tweede en is dé verrassing. Door de weeks werd ook nog Arsenal uit de League Cup gekegeld. Pellè, Dusan Tadic, Erwin en Ronald Koeman kunnen momenteel niet meer stuk in Engeland en maken indirect reclame voor de eredivisie.

Delen: