Word abonnee

Uit helden

Op weg naar het EK: Volleybalheldinnen (deel 3)

door: Jasper Boks
20 september 2015

Voorafgaand aan het EK in eigen land en België poseerden vijftien speelsters voor ons. Vandaag Laura Dijkema, Yvon Beliën en Nicole Koolhaas.

Laura Dijkema
18 februari 1990, Beilen

Mijn guilty pleasure
“Cola drinken. Heerlijk om dat te nemen als ik op een terrasje zit. Het liefst gewone cola, maar geregeld neem ik Cola Zero.”

Mijn held
“Mijn moeder. Zij is een heel sterke vrouw, ik heb zoveel bewondering voor haar. Mijn vader is na een ziekbed van een jaar overleden aan kanker toen ik vijftien was. Dat heeft een enorme impact op ons gezin gehad. De familieband is door het overlijden van mijn vader heel hecht geworden. Mijn moeder en oudere zus zijn ook echt vriendinnen.”

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding
“Met vriendinnen gezellige dingen doen: de stad in, winkelen, uit eten. Wij hebben een heel hechte vriendinnengroep. Ze komen geregeld bij me langs in het buitenland. We vieren ook Sinterklaas bij mij, dat is traditie. In december hebben we het in Dresden gevierd.”

———————

Yvon Beliën
28 december 1993, Budel

Mijn held
“Mijn tweeënhalf jaar oudere zus Rian. Ik keek vroeger tegen haar op als volleybalster. Nu is ze nog steeds mijn held. Zij leidt een normaal leven. Een andere held van mij was altijd Manon Flier.”

Mijn droom
“Meedoen aan de Olympische Spelen. Ik zit nog maar net bij het nationaal team, maar ik denk dat de droom heel realistisch kan worden. Onze coach Giovanni Guidetti is in mijn ogen de missing link. We hebben een heel goede en complete ploeg. Het moet gewoon een keer lukken om erbij te zijn op de Spelen, volgend jaar en anders in 2020.”

———————

Nicole Koolhaas
31 januari 1991, Hoorn

Mijn guilty pleasure
“Gebakjes. En dan vooral het beslag eten dat nog in de kom zit, nadat ik een taart heb gemaakt. Heerlijk!”

Mijn kostbaarste bezit
“Mijn familie. Wij waren met z’n zessen thuis, ik heb nog drie zussen en ben zelf de een na jongste. We zijn inmiddels allemaal uit huis, maar vroeger was het altijd een drukke en gezellige boel. Het contact is nog steeds heel goed, we zitten met het hele gezin in een groepsapp, daarin deel ik al mijn ervaringen als ik in het buitenland zit.”

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding
“Lezen en puzzels maken. Thuis maak ik geregeld legpuzzels en als we op reis zijn, neem ik vaak van die boekjes met Denksport- puzzels mee. Die verslind ik.”

Delen: