Word abonnee

Schaatsen

Nieuwe Helden: Evelien Vijn

Dirk-Jan van Dijk

Schaatsen

Nieuwe Helden: Evelien Vijn

door: Barbara Barend
9 november 2021
2 tot 7 minuten lezen

Schaatsster Evelien Vijn (19) is een van de sporters van TalentNED, dat staat voor duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven. In de serie ‘Nieuwe Helden’ leren we het aanstormend schaatstalent, dat derde werd op de mass start bij de NK, beter kennen.

Tekst gaat verder onder de foto

Evelien Vijn met Barbara Barend

Mijn grote voorbeeld is…
“Ireen Wüst. Zij heeft al zoveel bereikt in haar carrière. Daar kan ik alleen maar heel veel bewondering voor hebben.”

Er zijn natuurlijk heel veel vrouwelijke sporters die veel hebben bereikt…
“Wüst is de grootste olympiër aller tijden. Daarnaast is ze net als ik schaats­ ster. Ik kan van haar dus het meeste leren.”

Heb je haar weleens ontmoet?
“Een tijdje terug heeft ze met ons meegetraind. Dat was wel echt heel vet. Zij is voor mij het voorbeeld van de perfecte schaatsster.”

Op een onbewoond eiland met…
“Ik zou daar echt voor geen goud alleen willen zijn. Dus als ik iemand met me mee mag nemen, ben ik al een stuk minder eenzaam.”

Vind je het dan ook fijn om bij TalentNED samen te wonen met zoveel ‘huisgenoten’?
“Ja, dat is heel leuk. We zitten intern, dus ik heb eigenlijk altijd mensen om me heen. We wonen, trainen én leven echt met elkaar. Ik deel mijn kamer ook met iemand. Je bent dus niet veel alleen, maar als het even kan, pak ik ook weleens een momentje voor mezelf.”

Over tien jaar ben ik…
“Hopelijk professioneel schaatsster. En het liefst een die bij de wereldtop hoort natuurlijk.”

Is dat iets waar je altijd al van droomde?
“Ja. Toen ik als klein meisje naar schaats­wedstrijden op televisie keek, wist ik al: dit wil ik later ook. Ik vind het heerlijk om hard door de bochten te gaan en aan de technische aspecten te werken. En het is natuurlijk fijn om te merken dat het steeds beter gaat tijdens wedstrijden en trainingen.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: