Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week 12-09

door: Barbara Barend
12 september 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara golfer Joost Luiten, paralympiër Jetze Plat en wielrenster Annemiek van Vleuten.

Joost Luiten
Joost Luiten won dit weekend voor de tweede keer in zijn loopbaan de KLM Open. De 30-jarige golfer, die de laatste maanden wat tegenvallend presteerde, bleef de Oostenrijker Bernd Wiesberger drie slagen voor. Luiten presteerde zondag fenomenaal. De beste golfer van Nederland noteerde tien birdies op de slotdag en evenaarde met 63 slagen zelfs het baanrecord. Het was voor Luiten, die in 2013 ook al de KLM Open wist te winnen, zijn vijfde overwinning op de European Tour uit zijn loopbaan. Met zijn overwinning dit weekend verdiende hij 300.000 euro.

Een maand geleden interviewden we Joost nog voor de nieuwe Helden. Het hele interview is hier te lezen.

Jetze Plat
Paralympiër Jetze Plat veroverde zaterdag het goud op de triatlon in Rio de Janeiro. De wereldkampioen gold als de gedoodverfde titelkandidaat en stelde niet teleur. De Nederlander kwam op de Copacabana na bijna een uur (59.31 minuten) als eerste over de finish. Het zilver ging ook naar een landgenoot. Geert Schipper kwam met een tijd van 1.01.30 als tweede over de streep. Later deze week komt Jetze ook nog in actie bij het handbiken.

Annemiek van Vleuten
Een maand geleden kwam Annemiek van Vleuten nog vreselijk ten val bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Ze werd in een klap wereldnieuws. Afgelopen week deed ze voor het eerst weer mee met een wedstrijd. En met succes. De 33-jarige wielrenster uit Vleuten schreef meteen de Ronde van België op haar naam. Na eerder al de proloog te hebben gewonnen, kwam Annemiek in de derde en laatste etappe als eerste over de streep. Marianne Vos werd uiteindelijk tweede in het algemeen klassement. Lucinda Brand, de teamgenoot van Vos, eindigde op de derde plaats. Voor Annemiek was het de tweede keer dat ze de Ronde van België wist te winnen. Eerder was ze al de beste in 2014.

Delen: