Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 05-09

door: Barbara Barend
5 september 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara Robert Gesink, Chantal Blaak en Jeffrey Herlings.

Robert Gesink
Robert Gesink heeft veel pech gehad in zijn wielercarrière. Van een beenbreuk tijdens een training tot hartritmestoornissen. De 30-jarige wielrenner reed dit jaar ook niet mee in de Tour de France door een val in de Ronde van Zwitserland. Maar eindelijk kan Robert een rit op zijn naam zetten. In de Ronde van Spanje wint hij de koninginnenrit. Robert begon zonder verwachtingen aan deze Vuelta. Enkele maanden geleden lag de wielrenner nog uit de roulatie door een hersenschudding. Robert won de rit in een sprintje op de top van de Col d’Aubisque. Hij won het van de renners Kenny Elissonde uit Frankrijk en de Rus Egor Silin. Hij kwam met handen in de lucht, wijzend naar de hemel over de finish. Deze rit heeft hij opgedragen aan zijn overleden vader. 

Chantal Blaak
Chantal Blaak heeft voor het eerst de Ladies Tour gewonnen. Een geweldige overwinning voor haar, want ze werd niet geselecteerd voor de Olympische Spelen afgelopen zomer. Hier heeft Chantal enorm van gebaald. De 26-jarige wielrenster had eigenlijk al gerekend op de Spelen. Ze had in haar ogen goed gepresteerd en had er werkelijk alles aan gedaan. De Ladies Tour werd voor haar een groot succes. In de derde etappe pakte ze al de leiding. De leiderstrui raakte ze niet meer kwijt. Dat Chantal niet op de Spelen stond, betekent niet dat ze geen succesvol wielerseizoen heeft gereden. Eerder won de 26-jarige wielrenster al de Ronde van Drenthe en Gent-Wevelgem.

Jeffrey Herlings
Helden schreef vorige week nog over de succesvolle overwinning van motorcrosser Jeffrey Herlings in de MX2-klasse. Nu heeft hij de wereldtitel helemaal binnengesleept. De Brabander won de eerste manche en was toen al onbereikbaar voor zijn concurrenten. Het is de derde keer dat Jeffrey wereldkampioen werd. Alleen bij deze titel heeft de 21-jarige motorcrosser niet de ideale voorbereiding gehad. Hij werd langere tijd aan de kant gehouden door een gebroken sleutelbeen. Deze achterstand heeft hij prima ingehaald en heeft zo deze titel weer op zijn naam kunnen zetten. Hij is onwijs blij dat hij ondanks al zijn blessures toch voor de derde keer kon winnen. En zenuwachtig was hij zeker, maar hij heeft het wel gepresteerd. 

Delen: