Word abonnee

Wielrennen

Alles voor de perfecte sprint

Ferry Damman

Wielrennen

Alles voor de perfecte sprint

door: Raymond Kerckhoffs
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Dylan Groenewegen (26) is misschien wel de snelste sprinter van het peloton. Zijn successen dankt hij volgens eigen zeggen niet alleen aan zijn toewijding voor het harde wielermetier, maar ook aan alle offers die zijn vriendin Nine Storms (22) bereid is te maken. We gingen bij hen langs.

De fiets, de fiets en verder niets. Voor redelijk wat profwielrenners lijkt een somber monnikenbestaan de bijbel voor hun succes te zijn. Hun hele dagindeling wordt ingericht naar de wielercarrière. Voor Dylan Groenewegen en zijn vriendin Nine Storms is het niet anders. Dit zijn de jaren waar het in de sprint moet gebeuren voor de Amsterdammer. Het jonge koppel accepteert dat ze in deze periode van hun leven ‘gevangen’ zitten in een strak regime van trainen, rusten en wedstrijden rijden. Nine heeft zelf van haar twaalfde tot haar achttiende gefietst. Als eerstejaars werd ze teruggeworpen door een darmziekte. Al had ze zelf ook snel in de gaten dat ze geen tweede Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten of Marianne Vos was. “Daarnaast wilde ik op jonge leeftijd al uit huis en zelfstandig wonen. Dat kon ik financieel alleen opbrengen als ik fulltime ging werken. Een combinatie met het wielrennen was dan niet meer mogelijk,” blikt ze terug wanneer we het stel bezoeken in hun pas gerenoveerde huis aan het water in Vinkeveen.

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: