Word abonnee

Column

Mentel: ‘Als klein landje doen we het niet slecht’

door: Barbara Barend
18 september 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt Bibian Mentel haar mail.

Lieve Bibian,

Hoe is het allemaal met je, alweer even geleden dat we elkaar hebben gesproken he? Alles ook goed met de rest van het gezin?

Hoe gaat het snowboarden, heb je alweer stappen kunnen maken vergeleken met de vorige keer dat we elkaar spraken? Hoe zien jouw weken er op dit moment uit, veel snowboarden of ook nog tijd voor andere dingen?

Jij bent in Nederland trouwens echt een boegbeeld van het snowboarden he?! Hoe gaat het in Nederland eigenlijk met snowboarden in het algemeen, maken we daarin nog steeds stappen? Het lijkt me soms best moeilijk, aangezien hier natuurlijk geen bergen zijn..

Tot de volgende keer!

Liefs,

Barbara 

—————–

Lieve Barbara,

Hier alles goed, lekker druk met trainen, de Mentelity Foundation en natuurlijk ook de dagelijkse dingen binnen ons gezin! Julian is een heuse brugpieper, dus het was de eerste weken even nieuw en spannend maar z'n grote zussen hebben hem een beetje wegwijs gemaakt op de middelbare school.

'Het is echt lekker om te merken dat je fitter en sterker wordt wordt'

Op dit moment is het vooral trainen, trainen en trainen, wat de klok slaat! Ik kom net weer terug uit Saas-Fee, Zwitserland waar we weer een goede sneeuwweek hebben gedraaid met het hele team. Je merkt dat we allemaal lekker fit zijn, Chris (Vos) en Lisa (Bunschoten) door hun programma op Papendal en ikzelf door mijn programma met Bell (Berghuis). Het is echt lekker om te merken dat je fitter en sterker wordt en dat dan goed kan vertalen naar de sneeuw en op je snowboard.

Over het snowboarden in Nederland, daar gaat het goed mee.

'We doen het als klein landje helemaal zo slecht nog niet'

Vorige week kwam ook het freestyle team in Saas-Fee aan, een leuke jonge groep atleten die fulltime op Papendal trainen en hun focus allemaal op Korea 2018 hebben. En dan hebben we natuurlijk ook Michelle Dekker die op de alpine onderdelen het heel goed doet en Cheryl Maas, maar zij draait volledig haar eigen programma vanuit Noorwegen, omdat zij daar woont met haar gezin.

Tja, Nederland heeft natuurlijk geen bergen, maar ondanks dat, doen we het als klein, vlak landje helemaal zo slecht nog niet! Nu hebben we stiekem eigenlijk best hele goede trainingsfaciliteiten in de vorm van SnowWorld. Je wilt niet weten hoeveel internationale teams niet komen trainen in Landgraaf gedurende de zomer, omdat de condities daar gewoon eigenlijk altijd goed zijn! 

Maar ja, neemt niet weg dat ik de bergen fascinerend mooi vind en dat ik in de bergen echt aan het genieten ben van het complete plaatje!

Zelf ben ik niet echt bezig met het promoten van de sport in de vorm van een campagne of iets, maar ik denk dat ik wel gewoon die ‘snowboarddame’ ben en dat ik op die manier de sport promoot!

Kijk net op de klok en ik moet er weer snel een eind aan breien. Over een kwartier staat Bell weer voor de deur en begint de krachttraining! 

Liefs en tot snel,
Bibian

Delen: