Word abonnee

Augustus

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

De genomineerde sporters van de Held van de Maand augustus zijn: Tristan Bangma, Femke Bol, Luuc van Opzeeland, Mathieu van der Poel en Max Verstappen.

 

Lees hieronder waarom deze sporters genomineerd zijn.

Tristan Bangma

Op het Super WK wielrennen werd parawielrenner Tristan Bangma in een week tijd drievoudig wereldkampioen met zijn piloot Patrick Bos: op de weg, op de achtervolging op de baan en bij de tijdrit op de weg. Ze waren al regerend wereldkampioen op zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. Dat belooft wat voor de Paralympische Spelen in Parijs volgend jaar.

Femke Bol

Na een aanpassing van haar pasritme, van 15 naar 14 passen, rent Femke dit jaar harder dan ooit. Op het WK maakte ze haar favorietenrol waar en liep naar de wereldtitel op de 400 meter horden in 51,70, haar op één na beste tijd ooit. Als klap op de vuurpijl won ze ook nog goud met de 4×400 meter estafetteploeg. 

Luuc van Opzeeland

Luuc van Opzeeland heeft bij de WK goud gepakt in de iQFoil-klasse. Onlangs besloot hij de trainingsgroep van Aaron McIntosh te verlaten, met onder meer olympisch kampioen Kiran Badloe, en zijn eigen weg in te slaan. Met succes. Met het behalen van de wereldtitel heeft hij een grote stap gezet richting het enige Nederlandse olympische ticket in de iQFoil-klasse. @luucvanopzeeland

Mathieu van der Poel

In een zware en lange race was Mathieu met afstand de sterkste. Ondanks een val in de slotfase kwam Mathieu solo over de streep. Zijn wereldtitel voelde als een revanche voor vorig jaar, toen zijn WK in het water viel nadat hij ‘s nachts wakker was gehouden door twee feestende meisjes in zijn hotel. 

Max Verstappen

Voor het derde jaar op rij won Max de GP van Nederland. De race begon en eindigde in de stromende regen. Maar ook in die omstandigheden liet de tweevoudig wereldkampioen voor de ogen van duizenden uitzinnige Oranjefans zien de allerbeste te zijn. Max heeft nu negen zeges op rij behaald  en evenaarde daarmee een record van Vettel uit 2013.

Held van de Maand Augustus

Femke Bol is de Held van de Maand augustus geworden. Na een aanpassing van haar pasritme, van 15 naar 14 passen, rent Femke Bol dit jaar harder dan ooit. Op het WK in Boedapest maakte ze haar favorietenrol waar en liep naar de wereldtitel op de 400 meter horden in 51,70, haar op één na beste tijd ooit. Femke had op de 400 meter horden al Europees goud, WK-zilver en olympisch brons, nu is er dan ook die felbegeerde wereldtitel. Als klap op de vuurpijl won ze ook nog goud met de 4×400 meter estafetteploeg. 

 

Benieuwd naar de Helden van de afgelopen maanden? Deze Helden van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Held van het Jaar!

Bekijken hier de Helden van afgelopen maanden