Word abonnee

Helden in het nieuws

Wijnaldum: ‘De klap zal steeds groter worden’

door: Marlies van Cleeff
13 oktober 2015

Memphis Depay en Anwar El Ghazi benen in rap tempo door de mixed zone. Geen zin om met de pers te praten. De pijn zit diep. Oranje niet naar het EK. Bruma: “We hebben gefaald over tien wedstrijden.”

“Dit is vervelend, echt heel vervelend. Ik heb vorig jaar gezien hoe mooi een eindtoernooi kan zijn. En dat loop ik nu mis,” zei een terneergeslagen Georginio Wijnaldum. “In de kleedkamer was het stil. Iedereen is zo teleurgesteld en was eigenlijk met zichzelf bezig. De klap is groot. En hoe dichterbij het EK komt, hoe groter die klap steeds zal worden.”

Wat er in de Amsterdam ArenA tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd allemaal verkeerd ging, kon Wijnaldum nog niet zo snel beschrijven. “Er ging zoveel mis. Daarvoor moet ik eerst de wedstrijd terugkijken.”

Dit doet veel pijn. Het is dramatisch. Zeker omdat er zoveel landen aan het EK mogen deelnemen.”

Ook bij Jeffrey Bruma overheerste het ongeloof. De verdediger probeerde nog de vinger op de zere plek te leggen. “We willen misschien wel te graag, maar dan worden er wat verkeerde passes gegeven en krijgen we de 0-1 tegen. Dan lopen we al snel achter de feiten aan. Maar we hebben gefaald over tien wedstrijden, niet alleen vandaag. We hadden meer van elkaar verwacht.” Dat beaamde Klaas Jan Huntelaar: “Het heeft misschien niet altijd meegezeten in de kwalificatiereeks en we hebben soms wat pech gehad, maar al met al hebben we te weinig kwaliteit laten zien. Dit doet veel pijn. Het is dramatisch. Zeker omdat er zoveel landen aan het EK mogen deelnemen.”

Hebben de spelers wel het gevoel dat ze alles hebben gegeven in de kwalificatiereeks? “Ikzelf absoluut,” aldus een vastberaden Wijnaldum. “En ik denk niet dat er een speler is die er niet alles aan doet of heeft gedaan om een wedstrijd te winnen. Misschien zou je achteraf wel dingen anders doen of wedstrijden op een andere manier zijn ingegaan. Volgens mij hebben we met zijn allen alles gegeven, alleen als team deden we het niet goed.”

Op een eindtoernooi kan je heel veel stappen maken in je ontwikkeling. Dat mis ik nu. En de rest ook.”

Vooruit kijken is nog te vroeg voor Wijnaldum: ‘Ik kan nog niet zeggen wat er nu moet gebeuren binnen Oranje. Maar door het mislopen van het EK mis je zeker wat in je ontwikkeling. Ik heb gemerkt wat een WK met je doet. Op zo’n eindtoernooi maak je heel veel stappen. Dat mis ik nu. En de rest ook.”

Delen: