Word abonnee

Uit helden

Federer: ‘Als de citroen is uitgeknepen stop ik’

door: Jasper Boks
6 februari 2016

Roger Federer leeft in twee werelden. Hij is al jaren koning op de tennisbaan. Daarnaast is hij een toegewijde echtgenoot en vader van twee tweelingen. De toptennisser, die door een blessure niet in actie komt op het ABN Amro World Tennis Tournament, vertelt in de nieuwe Helden over Michael Jordan.

In Shanghai trof Roger onlangs opnieuw zijn vroegere idool Michael Jordan voor een gezamenlijke reclamecampagne van Nike. Bij de US Open van 2014 kwam de beste basketballer ooit kijken naar zijn evenknie op de tennisbaan. “Ik vond het zo cool dat hij naar me kwam kijken in New York, merkte ook meteen hoeveel rumoer zijn aanwezigheid teweegbracht in het stadion. Van zulke sporters raak ik geïnspireerd. Dat werd ik ook van Andre Agassi en Jimmy Connors. Ik kijk naar hun carrières, om te zien waar zij als sporter stonden op mijn leeftijd. Maar ja, elke situatie is anders. Hoe stonden zij in het leven op die leeftijd? Hadden ze kinderen op hun 34ste? Waren ze net als ik getrouwd? Het is moeilijk om mezelf te spiegelen aan anderen. Ik doe wat goed is voor mij, luister naar mijn hart. En als ik advies wil hebben, praat ik met mijn vrouw Mirka en vrienden.”

Jordan is 52, speelde in de NBA tot zijn veertigste. “Ik wist niet dat Michael tot die leeftijd heeft gebasketbald, weet wel dat hij een paar keer afscheid heeft genomen om daarna een comeback te maken. Dat ga ik sowieso niet doen. Als bij mij de citroen helemaal is uitgeknepen, stop ik voorgoed.” 

Het hele interview met Roger Federer is te lezen in het nieuwe magazine van Helden, dat nu in de winkel ligt. Ook via Blendle: klik hier.

Delen: