Word abonnee

Uit helden

Klaassen: ‘Ik speel al bij mijn droomclub’

door: Barbara Barend
6 september 2015

Het Nederlands elftal speelt vandaag de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Oranje start met Davy Klaassen en Jairo Riedewald in de basis. Begin dit jaar spraken we beide talenten voor Helden 25.

Ze zijn prof en ook nog bij Ajax. Davy Klaassen en Jairo Riedewald leven het leven waar veel jongetjes, en tegenwoordig ook meisjes, van dromen.

Davy: “We beseffen dat we bevoorrecht zijn. Als ik het er met jullie over heb, dan sta ik er wel bij stil. Het klinkt misschien gek, maar ik heb niet heel veel tijd om daarover na te denken. Ik ben alleen maar bezig met de volgende wedstrijd en training.”

Jairo: “Het gaat bij mij allemaal wel heel snel. Het is wat Davy zegt: ik ben meteen bezig met de volgende wedstrijd, training en vorig jaar ook nog school. Het is dus niet zo dat ik denk: kijk eens wat ik heb bereikt.”

De Boer: 'We hopen dat Davy en Jairo bij Ajax blijven tot ze tot een jaar of 23, 24 zijn en we ze dan een dikke knuffel en een hand kunnen geven’

Droom eens hardop. Wat voor carrière zien jullie voor je?

Davy: “Ik heb het naar m’n zin bij Ajax, heb geen club waarvan ik denk: daar zou ik echt heen willen. Dat was Ajax voor mij en daar speel ik nu. Mijn vader was een echte Ajaxfan. Als klein jongetje ging ik al met hem mee naar de thuiswedstrijden van Ajax. Van huis uit zijn we dus echt voor Ajax. Als ik dat wel zou hebben, dan zou ik het zeggen.”

Jairo: “Ik heb ook niet echt een droomclub, wil gewoon een goede basis leggen bij Ajax, mooie dingen bereiken, beter worden als voetballer en dan op het juiste moment een mooie overstap maken.”

Het laatste woord is aan mentor Frank de Boer: “We zien Davy en Jairo als talenten, maar zo lopen er op dit moment heel veel rond. We hopen dat ze bij Ajax blijven tot ze tot een jaar of 23, 24 zijn en we ze dan een dikke knuffel en een hand kunnen geven en zeggen: ‘Jij bent nu klaar voor de top.’ Zo moet het zijn en dan hoeven we helemaal niet treurig te zijn dat ze weggaan. Dan moeten er weer andere talenten klaarstaan. Dat is de rode draad bij Ajax.”

Het hele interview met Frank de Boer, Davy Klaassen en Jairo Riedewald is de lezen in de nieuwe Helden Magazine, die nu in de winkels ligt. Het magazine is ook te bestellen via de website. Het hele interview is ook via Blendle te lezen.

Delen: