Word abonnee

Uit helden

‘We wilden Milou voor geen goud missen’

door: Jasper Boks
19 oktober 2016

De kinderwens won het bij volleybalster Manon Nummerdor-Flier en beachvolleyballer Reinder Nummerdor van hun droom om allebei deel te nemen aan de Spelen in Rio. Op 10 juli werd dochtertje Milou geboren. Helden ging op kraambezoek, sprak met de kersverse ouders over het afgelopen jaar en de toekomst. Manon: “Ik ben weer begonnen met trainen.”

Door Jasper Boks 

Reinder: “‘De vliezen zijn gebroken,’ hoorde ik Manon op zondag 10 juli om half één ’s nachts door de telefoon zeggen. Ik lag net een half uurtje te slapen, zat in Gstaad, waar ik met Christiaan Varenhorst een paar uur eerder had verloren in de kwartfinale. Ik had ’s avonds nog gebeld: niets aan de hand. Manon was op 14 juli uitgerekend en ik was met de auto voor het geval de weeën zouden beginnen. Ik was gesloopt door de wedstrijd en we vonden het allebei beter dat ik nog een goede nacht zou maken voordat ik ging rijden.”
Manon: “Ik was heel rustig toen ik hem belde, vertelde dat er nog geen weeën waren en dat ik de verloskundige zou bellen. Zij vertelde dat jij niet meteen in de auto hoefde te springen, maar dat het goed was als je om een uur of zes zou gaan rijden vanuit Zwitserland.”

Reinder: ‘Ik hoorde nog de laatste wee over de autospeakers en meteen daarna hoorde ik onze dochter huilen

Reinder: “Drie kwartier later belde je opnieuw. ‘De weeën zijn begonnen, het is slimmer dat je meteen gaat rijden.’ Ik had al een afspraak met onze video-analist dat hij met me mee zou rijden als dit telefoontje kwam. Voor de veiligheid.”
Manon: “Ik ben na dat telefoontje op bed gaan liggen, dacht: jij redt het wel op tijd.”
Reinder: “Dacht ik ook, ik zat ook helemaal niet gestrest in de auto.”
Manon: “Maar ik bleek al veel verder te zijn dan ik dacht.”
Reinder: “We reden vijftig kilometer voor Arnhem toen de telefoon ging. De verloskundige zei: ‘Je gaat het niet meer op tijd halen, het is bijna zover. Ik laat de telefoon aan.’ Ik hoorde nog de laatste wee over de autospeakers en meteen daarna hoorde ik onze dochter huilen. Zo bizar om over de telefoon de eerste geluidjes van Milou te horen. Daarna heb ik de auto langs de kant gezet. Ik dacht: ik moet nu meteen gaan facetimen.”

Manon: ‘Ik zou het natuurlijk wel leuk vinden om dat Oranjeshirt nog een keer aan te trekken’

Reinder: “Het is nu weer even tijd voor Manon. Als zij nog heel graag wil volleyballen, hoe kan iemand die zelf tot z’n 39ste is doorgegaan daar dan iets tegenin brengen?”
Manon: “Ik heb tegen m’n Italiaanse manager al gezegd om z’n ogen en oren open te houden. Het lijkt me mooi om naar een plek te gaan waar ik met het gezinnetje kan zitten. Denk ik toch al snel aan Italië of Frankrijk. Met Giovanni Guidetti heb ik het nog niet over het nationaal team gehad. Ik zou het natuurlijk wel leuk vinden om dat Oranjeshirt nog een keer aan te trekken. Eerst maar kijken of er een club komt en of het lichaam het houdt.”
Reinder: “Ik zou het leuk vinden als we naar Italië gaan. Daar is het ook begonnen tussen ons en keren we dan terug als gezinnetje. Wie weet kan ik wat betekenen voor de club waar Manon kan gaan spelen. Ik weet niet of ik fulltime trainer wil worden. Maar ik heb wel al een gesprek gehad met de technisch directeur van de volleybalbond. We zijn al aan het zoeken of ik wat kan betekenen. Ik wil graag iets teruggeven, mijn ervaring delen. Lijkt me heel leuk om jeugd te helpen. Of dat nu bij een club is of op scholen, dat zien we wel. Maar nogmaals, eerst is het Manon-tijd.”
Manon: “Ze zeggen weleens dat vrouwen sterker terugkomen als topsporter nadat ze moeder zijn geworden. Ik ga het hopelijk merken. We spreken elkaar over een jaar.”
Reinder: “Ha, ik zeg: Tokio here we come!”

Het complete verhaal met Manon Nummerdor-Flier en Reinder Nummerdor  is te lezen in de nieuwe Helden die nu in de winkel ligt, maar natuurlijk ook op Blendle

Delen: