Word abonnee

Handbal

Ik voel me vrij

Elisabeth de Vries

Handbal

Ik voel me vrij

door: Yvette Broch, Barbara Barend, Jasper Boks
5 november 2018
12 tot 17 minuten lezen

Yvette Broch was de beste cirkelspeelster van de wereld. Ze eiste jarenlang heel veel van zichzelf. Te veel. Begin augustus nam de 27-jarige handbalster een verrassend en drastisch besluit. Ze stopte. In aanloop naar het EK handbal (vanaf 29 november) vertelt Yvette in een open brief over haar zoektocht naar nieuw geluk.

De afgelopen drie jaar speelde ik voor de beste handbalclub in de wereld, Györi Audi ETO. Al jaren wilde ik voor die club uitkomen, in dat groen-witte shirt de Champions League winnen. Ik wilde de beste zijn. Mijn droom kwam uit, in 2017 en 2018 wonnen we de Champions League en ik werd uitgeroepen tot de beste cirkelspeelster van de wereld. Het waren geweldige successen, ze hebben me heel veel gebracht, maar tegelijkertijd mentaal en fysiek te veel van me gevraagd. Bij clubs als Györi is de druk zo hoog. Er is één doel en dat is de Champions League winnen. De club en de fans verwachten dat je wint. Altijd. En als we wonnen, werd dat daarna meteen aan de kant geschoven. Meteen door, op naar het volgende succes. Die druk van het moeten winnen is een groot verschil tussen Györi en andere clubs. Daarnaast leg ik de lat bij mezelf ook nog eens heel hoog. Ik ben nooit tevreden. Het moet elke keer beter. Ook toen ik werd uitgeroepen tot beste cirkelspeelster van de wereld was het voor mij niet goed genoeg. Ik heb m’n successen gehaald door heel streng voor mezelf te zijn en altijd heel prestatiegericht te denken.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: