Word abonnee

Column

Column Barbara: Trots op onze nieuwe Helden

door: Barbara Barend
2 februari 2016

Aan het begin van 2016 hoopte ik op wat meer vrede in de wereld. Ik was net terug van een bijna drie maanden durende reis met mijn gezin. Bali, Nieuw-Zeeland en Thailand waren voor ons een groot feest. Wat was het heerlijk om die dagen echt met z’n vieren door te brengen. Op één dag na heb ik helemaal niet gewerkt.

Natuurlijk heb ik op de iPad de vorige Helden met Sven Kramer op de cover gelezen en ook wat andere dingen gezien, maar werken ho maar. Trots ben ik dan ook op ons Helden-team dat in mijn afwezigheid zoveel voor elkaar heeft gebokst.

We zijn inmiddels met de videoserie Onze Helden voor KPN begonnen, we zijn met ons kantoor naar de mooiste plek van Nederland, het Olympisch Stadion, verhuisd. En we hebben besloten om met ingang van dit jaar meer nummers te gaan maken. Voor u ligt het eerste nummer van 2016, in totaal zullen we er zes gaan maken dit jaar. U zult begrijpen dat het voor ons een ontzettend spannend jaar gaat worden.

Het zal ook het jaar gaan worden van de nieuwe Helden. Daarom ook ons thema Hollandse Nieuwe.

Het zal ook het jaar gaan worden van de nieuwe Helden. Daarom ook ons thema Hollandse Nieuwe. We hebben namelijk ineens heel wat nieuwe sporthelden. Twee daarvan, Max Verstappen en Estavana Polman, sieren onze cover.

We hebben in Nederland niet door wat voor een grootheid Max Verstappen op dit moment is. Ik heb veel grote voetballers geïnterviewd onder wie David Beckham, John Terry, Luis Suarez en onze Nederlandse sterren als Ruud Gullit, Johan Cruijff en Marco van Basten. Max staat wereldwijd echt in dit rijtje en hij is nog maar achttien. Het was mooi om te zien dat iemand als Jan Peter Balkenende ook groot fan is van Max. Ik ben trots dat hij op onze cover staat. Zelf ben ik ook maar even snel met hem op de foto gegaan.

Estavana kennen we bij Helden al langer. Ze poseerde drie jaar geleden zelfs naakt met haar teamgenoten van Oranje voor ons. En de Nederlands handbalvrouwen werden al eens Held van het Jaar. In december veroverden Estavana en haar ploeggenoten alle Nederlandse harten door zilver te winnen op het WK. Op naar Rio!

Natuurlijk ben ik verheugd met iedereen die in het blad staat. Dankbaar ben ik ook voor de twee prachtige en moeilijke verhalen met Darije Kalezic en Aram Mahmoud. Huidige asielzoeker en badmintonner Aram verliet zijn ouders in het door oorlog geteisterde Syrië en hoopt in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Darije, trainer van Roda JC, is een voormalig asielzoeker en bovenal een fantastisch mens. In de huidige tijd is het belangrijk om ook deze verhalen te lezen. En mede daarom ook, wens ik iedereen een beetje meer vrede toe.  

Delen: