Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 14-09-2015

door: Barbara Barend
16 september 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer wielrenner Tom Dumoulin, worstelaarster Jessica Blaszka en Nouchka Fontijn.

Tom Dumoulin:
Na een zware val in de Tour de France ging Tom Dumoulin naar de Vuelta met als doel het winnen van een aantal etappes. Uiteindelijk won hij twee ritten, reed hij meerdere dagen in het rood en werd hij zesde in het algemeen eindklassement. Een geweldige prestatie, waar Dumoulin van tevoren direct voor getekend had. Toch overheerste de afgelopen dagen de teleurstelling bij de Nederlander, aangezien hij op de voorlaatste dag zijn eerste plek in het algemeen eindklassement verloor.

Barbara
“Dumoulin reed een geweldige Ronde van Spanje. Jammer dat het net één dag te lang duurde voor hem. Hij is nog altijd pas 24 jaar oud, dus in de toekomst kunnen we nog mooie dingen van hem verwachten. Volgend jaar behoort hij bijvoorbeeld bij de topfavorieten als het gaat om de gouden medaille bij de tijdrit in Rio de Janeiro.”

Jessica Blaszka
Jessica Blaszka won afgelopen woensdag een bronzen medaille tijdens de WK worstelen in Las Vegas. In de strijd om het brons werd de Chinese Li Hui verslagen. Maria Stadnyk uit Azerbeidzjan won de gouden medaille.

Barbara
“Een erg knappe prestatie van Blaszka. Een bronzen medaille halen is niet niks. Vorig seizoen verloor ze haar A-status, nadat ze negende was geworden op de WK. Nu heeft ze haar A-status weer terug en gaat ze door deze bronzen medaille zelfs naar de Olympische Spelen van Rio. Erg knap.”

Nouchka Fontijn
Boksster Nouchka Fontijn won dit weekend goud bij het sterk bezette Felix Stamm-toernooi in Warschau. In de finale versloeg ze Savannah Marshall uit Groot-Brittannië. Marshall werd in 2012 wereldkampioen.

Barbara
“Het is een geweldig jaar voor Fontijn. Eerder dit jaar won ze al de titel bij de Europese Spelen in Bakoe en nu haalt ze dus een gouden medaille op een sterk bezet toernooi in Warschau. Ik ben benieuwd wat we nog meer van haar gaan horen.” 

Delen: