Word abonnee

Helden in het nieuws

De eerste keer van: Vivian Sevenich

door: Kelly van Tilborg
10 januari 2016

Bij alles is de eerste keer het spannendst, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen topsporters naar hun eerste keer: van een luier verschonen, tot de eerste keer verliefd zijn. Deze week waterpoloster Vivian Sevenich, die vandaag met het Nederlands team de eerste wedstrijd speelt op het EK in Belgrado.

De eerste keer dat je zonder bandjes het zwembad in sprong...
“Dat kan ik me nog goed herinneren. Ik was vijf jaar en bezig met mijn zwemdiploma. Ik vond zwemles superleuk en ik was altijd meer onder water dan boven water.”

De eerste keer dat je het spelletje waterpolo speelde
“Ik moest na mijn zwemles eerst een jaar op gewoon zwemmen van mijn ouders, om beter te leren zwemmen. Ik begon met minipolo, want je mag pas op waterpolo als je zes jaar bent. Ik vond het direct erg leuk en merkte dat de ballen die ik gooide ook in het doel terecht kwamen. Dat maakte het natuurlijk nog leuker.”

De eerste keer dat je op televisie kwam…
“Dat was in een aflevering van Zappsport. Barbara Barend was toen aanwezig bij het Kringslottoernooi waterpolo in Utrecht. Ik speelde daar met Kring Gelderland en een meisje uit een andere kring werd toen gevolgd. Ik keek als kind altijd naar Zappsport en om dan zelf op televisie te komen bij dat programma vonden mijn teamgenoten en ik best wel tof!”

De eerste keer dat je op vakantie ging zonder je ouders…
“Ik ging samen met een vriendin naar Gran Canaria. Dat was na een zwaar seizoen dus het was een vakantie waarin ik heerlijk heb uitgerust. Het was een echte zon-, zee- en strandvakantie.”

De eerste keer dat je alleen thuis was…
“Ha, dat kan ik mezelf niet heel goed meer herinneren, maar ik kan me voorstellen dat ik alle deuren en ramen op slot had gedaan en dat heel vaak heb gecontroleerd. Ik denk dat ik mezelf toen heel erg bang heb zitten maken en steeds dacht dat ik iets hoorde.”

De eerste keer dat je écht verliefd was op iemand…
“Ik denk dat ik ongeveer zestien jaar was. Het was een jongen van de waterpolo.”

De eerste keer dat je een wijntje dronk…
“Mijn ouders hadden liever niet dat ik het deed, maar ik had wat oudere teamgenootjes die zeiden: ‘Ah joh, eentje kan wel!’ In het begin wees ik dat nog netjes af, maar later pakte ik wel een wijntje. Verder werd het niet heel spannend hoor.”

De eerste keer dat je een wijntje te veel gedronken had…
“Kan ik dat wel vertellen? Ach, dat gebeurt iedereen weleens trouwens. Bij mij was dat na het kampioenschap, ik was toen zestien. We lagen nog in het water en toen werden de eerste champagneflessen al ontkurkt. Ik had een zware wedstrijd gespeeld, weinig gegeten en was helemaal niks gewend. Het begon toen allemaal een beetje te draaien, maar ook dat werd verder niet veel spannender dan dat, ha.”

Delen: