Word abonnee

Helden in het nieuws

De playlist van Eelco Sintnicolaas

door: Kelly van Tilborg
22 maart 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Deze week de playlist van atleet Eelco Sintnicolaas.

Eerst nog even over de afgelopen EK Indoor in Praag, je pakte een bronzen medaille. Hoe kijk jij daar op terug?
“Met een goed gevoel. Ik heb er een mooie internationale medaille bij. Ik wilde graag mijn titel van twee jaar geleden prolongeren, dat is helaas niet gelukt. De medaille is dus wel een andere kleur dan ik had gehoopt, maar over het algemeen ben ik zeker tevreden. Het was gewoon een goede wedstrijd van mij.”

We zagen op je Instagram wat foto’s van jou met een koptelefoon op. Ben je een muziekliefhebber?
“Ja, ik houd zeker van muziek en luister het erg graag. Mijn muzieksmaak verschilt heel erg. Het ligt een beetje aan de stemming waarin ik ben. Het kan verschillen van klassiek tot hardstyle. Klassiek luister ik bijvoorbeeld als ik bij mijn ouders ben, hardstyle luisteren we weleens tijdens een training. Ook ligt het wel een beetje aan het weer, dan luister je toch vaak andere muziek dan in de winter. In mijn vrije tijd heb ik ook altijd de radio aanstaan.”

'Het is lekker om 'even' weg te zijn van de rest'

Luister je voor een belangrijke wedstrijd ook muziek?
“Ja, meestal wel. Het is niet dat ik er afhankelijk van ben, maar ik vind het wel lekker. Als we dan bijvoorbeeld in de bus zitten richting de baan, dan vind ik het wel fijn om ontspannende muziek te luisteren. Het is dan ook wel lekker om even ‘weg’ te zijn van de rest. Welke muziek ik dan luister, is ook afhankelijk van de stemming waarin ik ben. Als ik net wakker ben dan luister ik naar wat rustige muziek, maar als ik weet dat ik écht moet gaan knallen dan luister ik naar wat hardere muziek.”

Is er een liedje dat je altijd draait voor een wedstrijd?
“De laatste tijd luister ik heel vaak naar het liedje ‘The Sun’ van Parov Stelar. Dat is een lekker nummer.”

Is er een liedje dat jou doet denken aan een speciale gebeurtenis uit je carrière?
“Het liedje ‘Alphabeat’ van David Guetta. Dat doet me denken aan de EK van twee jaar geleden in Apeldoorn. Altijd als ik op de baan stond werd dat liedje gedraaid, dus dat blijft altijd een speciaal nummer.” 

Delen: