Word abonnee

Helden in het nieuws

Derksen: ‘Veel collega’s verklaren me voor gek’

door: Jasper Boks
16 november 2014

Aan een mooie carriere is een einde gekomen. Robert-Jan Derksen (40) heeft in Antalya zijn laatste ronde als golfprof gespeeld. In Helden Magazine sprak hij openhartig over het afscheid.

“Ik vind dat ik nu moet stoppen,” vertelde Robert-Jan Derksen tegen Helden Magazine. De golfer is veertig jaar en was sinds 1996 prof. Hij won twee toernooien op de Europese tour en draaide nog altijd mee op het hoogte niveau. “Ik had nog jaren kunnen blijven golfen, er zijn profs die boven de vijftig zijn en nog heel goed presteren. Met mij gaat het op de golfbaan nog heel goed, ik had nog wel een paar jaar op hoog niveau mee kunnen blijven doen. Er zijn zoveel mensen die me voor gek verklaren, ook collega’s. Maar er is voor mij veel meer in het leven dan alleen dat golfballetje.”

'Ik ben nu op een leeftijd dat ik ook tijd moet vrijmaken voor anderen'

Het is voor Derksen tijd voor andere dingen in het leven. “Ik heb nog veel plezier in het golf, al mijn tijd werd er de afgelopen twintig jaar door opgeslokt. Maar het leven van mijn vrienden en familie is ook niet stil blijven staan. Ik ben nu op een leeftijd dat ik ook tijd moet vrijmaken voor anderen. Toen ik net prof was, had ik daar natuurlijk geen oog voor. Nu wel.”    

“Het onderhouden van een relatie is moeilijk als golfer. Ik heb ruim tien jaar een relatie gehad, dat is een paar jaar geleden helaas misgelopen. Ik zeg niet dat het golf de reden was van de breuk, maar het altijd van huis zijn heeft de relatie zeker geen goed gedaan. Ik wil nu de tijd nemen om mijn sociale leven te ontwikkelen.”

'Hoe leuk ik het ook vond en hoe graag ik het ook goed wilde doen, ik heb het golf altijd goed kunnen relativeren'

De kans is groot dat Derksen ‘zeker de eerste jaren’ in het golf werkzaam zal blijven. “Dat is mijn wereldje en daarin kan ik echt iets bieden. Ik heb al gesprekken gevoerd met de KLM Open. Met Daan Slooter heeft het toernooi een fantastische directeur, maar ik denk dat ik hem goed zou kunnen helpen met het onderhouden van de spelerscontacten. Ik ken tenslotte alle spelers en waarschijnlijk kan ik net even iets meer voor elkaar krijgen dan de organisatie zelf.”

Volgens Derksen hoeven we niet bang te zijn dat hij met 'het zwarte gat' te maken krijgt, nadat hij is gestopt. “Hoe leuk ik het ook vond en hoe graag ik het ook goed wilde doen, ik heb het golf altijd goed kunnen relativeren. Dat was mijn kracht en daardoor zal mijn leven niet voorbij zijn als ik ben gestopt met golf.”

Delen: