Word abonnee

Helden in het nieuws

Luis Suarez: ‘Ik haat het om een wedstrijd te missen’

door: Barbara Barend
22 mei 2014

Opnieuw is een grote voetballer in aanloop naar het WK geblesseerd geraakt. Luis Suarez heeft vandaag een operatie aan zijn meniscus ondergaan.

Luis Suarez, winnaar van de Gouden Schoen en beste speler van de Premier League, liep gisteren tijdens een training met de nationale ploeg van Uruguay een blessure op aan zijn knie.

De ingreep, 21 dagen voor het begin van het WK, was succesvol. Volgens de medici is hij er twee of drie weken uit, als het herstel voorspoedig verloopt, kan hij dus net het WK halen.

'Ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb'

Het bericht is opmerkelijk, want de ster van Liverpool was nooit geblesseerd. In een exclusief interview met Barbara Barend van Helden zei hij op de vraag waarom hij altijd fit was: “Dat is dus mijn karakter. Ik haat het om een wedstrijd te missen, moet iets heel ernstigs mankeren om niet te kunnen spelen. Volgens mij heb ik nooit een wedstrijd gemist door een blessure. Vermoeidheid? Laat me niet lachen. Als ik terugkwam van een reis naar Uruguay, zei ik altijd dat ik meteen weer wilde spelen. Sterker, voor mij is niet spelen slecht. Op mijn leeftijd is een wedstrijd rust juist niet goed. Ik denk dat een voetballer die altijd speelt, meer zelfvertrouwen heeft en beter wordt als hij speelt, speelt en speelt. Van rust word ik in elk geval niet beter. Sterker, ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb.”

Suarez is niet de eerste topper die in de aanloop naar het WK te maken heeft met fysiek ongemak. Radamel Falcao (Colombia), Sami Khedira (Duitsland), Cristiano Ronaldo (Portugal), Diego Costa (Spanje), Giuseppe Rossi (Italië), Fred (Brazilië), Theo Walcott (Engeland) en Kevin Strootman worstelen in aanloop naar het WK met blessures.

Uruguay zit in een loodzware WK-poule, begint 14 juni tegen Costa Rica, speelt op 19 juni tegen Engeland en vijf dagen later tegen Italië.

Delen: