Word abonnee

Helden in het nieuws

Populair op Google: Van Persie, Van Gaal en Shakira

door: Jasper Boks
27 juni 2014

Welke goal is het vaakst gezocht op Google? Welke voetbalvrouw is hot? Wie heeft het opvallendste kapsel? De zoekmachine heeft een overzicht van de trends van de eerste WK-ronde gemaakt.

Flying Dutchman Van Persie

Afgaande op de wereldwijd meest gegooglede doelpunten, dan is de zweefduikgoal van Robin van Persie tegen Spanje dé topgoal van de WK-poulefase. The Flying Dutchman blijft Lionel Messi (zijn eerste goal op het WK, tegen Bosnië-Herzegovina) voor en de goal na dertig seconden spelen van Clint Dempsey, tijdens Amerika-Ghana.

Danskoning Sturridge

Oké, naar de goal van Van Persie werd het meest gezocht. Maar wie vierde zijn doelpunt het mooist van iedereen, afgaande op de zoekresultaten van Google? De meest gezochte juicher is Daniel Sturridge, die zijn goal tegen Italië opsierde met een dansje. De aanvaller van Liverpool hield Neymar en de groepsdans van Ghana, na de goal tegen Duitsland, achter zich.

Tekst gaat verder onder de foto

 
Danskoning Daniel Sturridge

Van Gaal populaire bondscoach

Op het lijstje van populairste bondscoaches van de 32 deelnemende landen staat Louis van Gaal op plek twee. Een stapje hoger dan Jürgen Klinsmann, coach van de VS, maar achter Luiz Felipe Scolari, de man die Brazilië naar de wereldtitel moet leiden.

Toch een prijsje voor Engeland

Het bijtincident met Luis Suarez in de hoofdrol en Giorgio Chiellini als slachtoffer zorgt er niet voor dat Italië-Uruguay op Google de meest gezochte wedstrijd is. Sterker, de wedstrijd staat niet eens in de top 3. Ook de sensationele rematch van de WK-finale van vier jaar terug, Spanje-Nederland, haalt de cut niet. Het populairst was Engeland-Italië (1-2), voor VS-Ghana (2-1) en Brazilië-Mexico (0-0).

Ronaldo blijft populair

Het werd niet het WK van Cristiano Ronaldo. Hij was niet topfit, scoorde slechts één keer dit toernooi. En die goal tegen Ghana mocht niet baten, Portugal vloog er al in de eerste ronde uit. Zijn grote rivaal Lionel Messi gaat wel door en scoorde vier keer tot nu toe. Een troostprijs voor Ronaldo is dat hij in de poulefase wel de populairste speler van allemaal was qua zoekopdrachten. Voor Messi en Neymar.

Als je haar maar goed zit, Neymar

Graziano Pellè deed niet mee aan dit WK, anders was hij zeker een gegadigde geweest in de categorie populaire kapsels. Het meeste gezochte kapsel in de poulefase was die van Neymar. Er zullen dus binnenkort wereldwijd tal van imitatie Neymarretjes de deur van de kapsalons uitlopen. Er waren verder eervolle vermeldingen voor Cristiano Ronaldo en de Braziliaan David Luiz.

Tekst gaat verder onder de foto

Neymar heeft het populairste kapsel volgens Google

Scheidsrechter onder de loep

Op de prestaties van de scheidsrechters wordt natuurlijk met een scherp oog gelet. Björn Kuipers is misschien wel de beste scheidsrechter ter wereld, hij floot niet voor niets de Champions League-finale en floot dit WK Engeland-Italië en Zwitserland-Frankrijk. Dat ging hem goed af. De Japanner Yuichi Nishimura had minder geluk. Hij floot het openingsduel van het WK tussen Brazilië en Kroatië. Hij gaf heel makkelijk een penalty aan de Brazilianen en zat er nog tal van keren naast. Het zorgt er wel voor dat hij de meest gegooglede scheidrechter was in de poulefase. Kuipers staat niet in de top drie, maar mag zaterdag wel Colombia-Uruguay fluiten.

Clicks don’t lie: Shakira

Wie is de populairste spelersvrouw? De vriendin van de Spaanse voetballer Gerard Piqué blijkt het meest gezocht op de zoekmachine. Maar dat is niet zo gek, zij is immers zangeres Shakira. Niet helemaal eerlijk dus. Op plek twee staat topmodel Irina Shayk, de vriendin van Cristiano Ronaldo, en op drie Fanny Neguesha, de 23-jarige Belgische vriendin van Mario Balotelli. Deze spelersvrouwen gaan we niet meer zien, hun mannen zijn naar huis. Komt er een plekje vrij voor Yolanthe Sneijder-Cabau?

Tekst gaat verder onder de foto

Clicks don't lie: Shakira is de populairste spelersvrouw

Delen: