Word abonnee

Atletiek

‘Dafne kan iedereen weer verbazen’

Jasper Faber

Atletiek

‘Dafne kan iedereen weer verbazen’

door: Jasper Boks
27 mei 2021
2 tot 7 minuten lezen

Dafne en Derek Schippers houden privé en zaken níét gescheiden. Ze zijn broer en zus, maar ook partners in crime. Sinds vijf jaar is Derek de manager van zijn sprintende zus en spindoctor van het ‘merk’ Dafne. In aanloop naar de Spelen in Tokio ging Helden op familiebezoek.

Je hoort vaak het advies privé en zaken gescheiden te houden.
Dafne: “Toen ik in 2015 de overstap maakte van de meerkamp naar de sprint en bij het WK meteen de wereldtitel op de 200 meter en zilver op de 100 meter pakte, stond ineens de hele wereld op de stoep. Ik had een Duitse manager en mede door de afstand liep de samenwerking niet zo soepel. Derek zag dat en toen we bij onze ouders zaten, zei hij ineens: ‘Ik heb er goed over nagedacht en ik zou het heel leuk vinden om jou te helpen.’ Hij had geen ervaring in de wereld van de topsport, maar ik dacht desondanks meteen: waarom niet?”
Derek: “We kunnen goed met elkaar overweg en ik ben een sportfanaat, heb op redelijk hoog niveau gevoetbald en volg veel sporten. Ik heb internationale betrekkingen gestudeerd, in het buitenland gezeten en daarna een commerciële functie gehad omdat ik merkte dat dat mij beter lag dan een overheidsomgeving. Ik was niet zo heel erg bang dat het niet zou werken tussen ons, maar het bleef natuurlijk een gok. Rond de Spelen van 2016 ben ik ingestapt en het heeft nooit gewrongen.”
Dafne: “We spraken af het een paar maanden te proberen, maar ik merkte al snel dat dit de beste keuze was die ik kon maken.”
Derek: “Ik vind het waanzinnig om dit samen met Dafne te doen en dit is ook voor mij een grote kans. Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze op zo’n hoog niveau kunnen instappen? Maar het is niet zo dat ik het heb gekregen van Dafne, ik moet me wel bewijzen. Er moet gewoon geld binnenkomen en de structuur en keuzes moeten wel professioneel zijn, zodat zij zich het allerbest kan focussen op haar sport. Het is ook gewoon een zakelijke overeenkomst.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: