door: Kelly van Tilborg
3 mei 2015

Veel Nederlanders voetballen en coachen in het buitenland, maar hoe gaat het eigenlijk met ze? Helden Online doet een rondje langs de buitenlandse velden en zet de opvallendste namen op een rijtje.

Klaas-Jan Huntelaar – Schalke 04
Na 1196 minuten heeft Huntelaar eindelijk weer gescoord voor Schalke 04. In de wedstrijd tegen VfB Stuttgart scoorde de spits twee keer. Mede door de twee doelpunten van Huntelaar won Schalke met 3-2 van Stuttgart. In totaal heeft hij dit seizoen negen doelpunten op zijn naam staan.

Robin van Persie, Daley Blind en Louis van Gaal – Manchester United

Tekst gaat verder onder de foto

Manchester United heeft voor de derde keer op rij een wedstrijd verloren in de Premier League. Ditmaal ging de ploeg van Van Gaal met 0-1 onderuit tegen West Bromwich Albion. Robin van Persie miste in de slotfase een penalty namens United, waardoor het verzuimde een punt te pakken. Manchester United staat nog wel op een vierde plaats in de Premier League.

Huub Stevens – VfB Stuttgart
Door het verlies tegen Schalke 04 (3-2) komt degradatie voor de ploeg van Huub Stevens steeds dichterbij. Door de nederlaag staat Stuttgart nog steeds op de laatste plaats in de Bundesliga.

Ronald Koeman – Southampton
Door het verlies tegen Sunderland heeft de ploeg van Ronald Koeman slechte zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Premier League en in die wedstrijden moet Southampton er dus nog alles aan doen om Europees voetbal veilig te stellen.

Virgil van Dijk – Celtic
Celtic is dit weekend voor de 46e keer kampioen geworden van Schotland. De ploeg van Virgil van Dijk won afgelopen weekend met 5-0 en doordat laatste achtervolger Aberdeen met 1-0 onderuit ging, is Celtic voor de vierde keer op rij landskampioen.

Dick Advocaat – Sunderland

Sunderland heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Dick Advocaat wist met 2-1 te winnen van Southampton waardoor de kans op rechtstreekse handhaving flink is toegenomen; Sunderland staat één punt boven de rode streep.

Tim Krul, Daryl Janmaat en Siem de Jong – Newcastle United
Newcastle United heeft voor de zevende keer op rij verloren in de Premier League. In de wedstrijd tegen Leicester City ging Newcastle met maar liefst 3-0 onderuit. Door de nederlaag komt de degradatiestreep steeds dichterbij. Tim Krul en Daryl Janmaat begonnen in de basis bij de ploeg uit Newcastle, Siem de Jong mocht in de tweede helft invallen. In blessuretijd kreeg Janmaat nog een rode kaart, na een harde overtreding op Vardy.

Rafael van der Vaart – HSV
HSV heeft de tweede overwinning op rij geboekt en daardoor lonkt directe handhaving in de Bundesliga voor de ploeg van Rafael van der Vaart. Uit bij FSV Mainz 05 werd er met 1-2 gewonnen. Daardoor staat HSV voor het eerst sinds lange tijd weer boven de degradatiestreep.