Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De eerste keer van Sari van Veenendaal

door: Kelly van Tilborg
2 juni 2015

Alles is in het begin spannend, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen de speelsters van Oranje naar hun eerste keer: van verliefd zijn, tot de eerste keer op televisie. Vandaag de eerste keer van van Sari van Veenendaal.

De eerste keer dat je voetbalde..
“Ik was al twaalf toen ik op voetbal ging, dat was bes laat. Daarvoor deed ik echt aan alle sporten. Noem er maar eentje en ik heb het gedaan. Ik voetbalde al op straat en op het schoolplein, maar op m'n twaalfde ging ik voor het eerst naar een echte voetbalclub. Dat was bij VSV Vreeswijk. Tijdens de tweede of derde wedstrijd werd ik al omgedoopt tot keepster en daarna ben ik nooit meer onder de lat weggegaan. Ik heb daar tot mijn zeventiende gevoetbald en daarna ben ik wat hogerop gegaan.”

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal..
“Dat was al vrij snel toen ik bij FC Twente kwam. Ik had drie wedstrijden gevoetbald en toen kreeg ik al mijn eerste uitnodiging. Dat is vijf jaar geleden, dus toen was ik twintig.”

'Ik hield de 'nul' en dat is voor een keeper altijd fijn'

De eerste keer dat je uitkwam voor het Nederlands elftal..
“Dat was op de Cyprus Cup in 2011. Ik keepte toen de derde groepswedstrijd tegen Zwitserland en die wedstrijd wonnen we met 6-0. Dat was een lekker debuut. Ik hield de ‘nul’ en dat is voor een keeper altijd fijn.”

De eerste keer dat je scoorde voor het Nederlands elftal..
“Ha, dat heb ik gelukkig nog nooit gedaan. Dat is trouwens maar goed ook, hè? Ik kan je wel vertellen wanneer ik mijn eerste penalty heb gestopt. Dat is leuker voor een keeper. Voor het Nederlands elftal heb ik dat trouwens nog nooit gedaan, ha. Misschien komt dat wel tijdens het WK…”

De eerste keer dat je een kaart pakte in het Nederland elftal..
“Ik heb nog nooit een kaar gepakt, maar ik heb ook nog niet zoveel wedstrijden gespeeld.”

De eerste keer dat je jezelf op televisie zag..
“Dat was in een samenvatting van een wedstrijd. Ik kijk wel wedstrijdbeelden terug, maar het is niet zo dat ik tijdens een vrije middag mezelf ga opzoeken op YouTube en ga kijken wat ik allemaal heb gezegd. Daar heb ik niet zoveel mee.”

'Dat was op de basisschool, de tijd dat je iedere dag verliefd was op iemand anders'

De eerste keer dat je een wijntje dronk..
“Ik drink eigenlijk helemaal niet veel en wijn vind ik ook niet zo lekker, maar soms vind ik het wel gezellig. Als ik dan met wat vrienden zit, probeer ik af en toe gewoon een wijntje, alleen omdat het gezellig is.”

De eerste keer dat je verliefd was..
“Dat was op de basisschool, de tijd dat je iedere dag verliefd was op iemand anders. Mooi was dat.”

De eerste keer dat je herkend werd op straat..
“Dat was in een sportwinkel in omgeving Enschede. Er was een meisje en die had iets nodig uit de sportwinkel en toen zei die moeder tegen haar: ‘Vraag het aan Sari, die kan je wel wat advies geven.’ Dat vind ik ook helemaal niet erg, hoor. Het is een kleine moeite. Ik vond het ook superleuk als ik vroeger een voetballer zag waar ik fan van was.” 

Delen: