Word abonnee

Uit helden

Het allerlaatste klusje van de Achterhoekse gymleraar

door: Barbara Barend
3 februari 2016

Na zijn oneervolle ontslag als bondscoach van het Nederlands elftal in de zomer keerde Guus Hiddink in december terug als manager van Chelsea. Voor Onze Helden gingen we bij hem langs in Londen.

Telefoon. Roman Abramovich aan de lijn. “Waar ben je,” vroeg hij. “In Amsterdam,” zei ik.” Of Guus Hiddink de Russische eigenaar van Chelsea net net als in 2009 uit de brand wilde helpen. Hij had een paar dagen José Mourinho ontslagen en de 69-jarige Hiddink was volgens hem de ideale man om de kampioen van de Premier League weer zijn glans terug te geven. Op 19 december tekende Hiddink een contract als interim-coach

Op trainingscomplex Cobham ontvangt een ontspannen Guus ons. Hij geeft een inkijkje in het leven van de grote sterren van The Blues. We ontmoeten John Terry en Cesc Fabregas, lunchen met Diego Costa.

“Dit is mijn laatste klus als clubtrainer,” zegt hij vastbesloten. “Vanaf mei is het mooi geweest. Ik hou van reizen en er zijn nog genoeg plekken waar ik naar toe wil. Ik word in november zeventig, eigenlijk ben ik al lang met pensioen, toch?” 

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN. Check http://www.kpn.com/presenteert voor meer informatie. Een andere aflevering bekijken? Dat kan via http://www.kpn.com/onzehelden

Het hele interview met Guus Hiddink is te lezen in het nieuwe magazine van Helden, dat nu in de winkel ligt. Ook via Blendle: klik hier.

Delen: