Word abonnee

Uit helden

Schippers: ‘De sprint heeft wereldwijd meer aanzien’

door: Jasper Boks
28 augustus 2015

Atlete Dafne Schippers liep zich bij het WK atletiek in de geschiedenisboeken door goud te pakken op de 200 meter. De keuze om op de Olympische Spelen van 2016 op de 100 en 200 meter uit te willen komen pakt ongelooflijk goed uit. Helden sprak haar over die lastige keuze. 

“De keuze tussen de meerkamp en de sprint, die is zo lastig. Het is een keuze tussen het hoofd en het hart. De meerkamp vind ik leuker, het past wat beter bij me, de atleten die daaraan meedoen zijn wat socialer. Het is op de sprint voor mijn gevoel alleen maar ikke, ikke, ikke”, vertelde Schippers in Helden 24.

“Maar de sprint heeft wereldwijd meer aanzien. Twee jaar geleden won ik brons op de meerkamp bij de WK. Ik werd gewaarschuwd dat het heel druk zou worden, nou dat vond ik achteraf wel meevallen. Maar toen ik op het EK van afgelopen zomer twee keer goud won op de sprint… Niet normaal wat er allemaal op me afkwam.”

'De sprint heeft wereldwijd meer aanzien'

Schippers vervolgt: “Op de sprint ben ik natuurlijk een opvallende verschijning. Er zijn niet heel veel blanke topsprinters op dit moment. Dat verklaart ook voor een deel mijn populariteit, heb ik begrepen.”

“Ik ben gekozen als Europees atlete van het Jaar 2014, zit bij de drie genomineerden voor de titel van beste atlete van de wereld in 2014 (die eer ging naar kogelstootster Valerie Adams, red.) Dat sprinten maakt wel heel veel los. Aan de andere kant vind ik het jammer dat naar de meerkamp anders wordt gekeken. Het is zo’n mooi onderdeel van de atletiek…”

'Ik moet er niet aan denken dat ik de verkeerde beslissing neem'

“Het is tot u toe allemaal vlekkeloos verlopen bij mij, maar ik ben bang dat ik spijt ga krijgen van de keuze. Ik moet er niet aan denken dat ik de verkeerde beslissing neem. Ik hoop dat ik een keuze maak waarvan ik gelukkig word en die goed uitpakt.”

Schippers doorbrak onlangs tijdens de FBK Games in Hengelo de 11-secondenbarrière op de 100 meter sprint. Met een tijd van 10,94 seconden vestigde Schippers bovendien een nieuw Nederlands record.

Delen: