Word abonnee

Voetbal

‘Laat mij maar gewoon voetballen’

John Kramer

Voetbal

‘Laat mij maar gewoon voetballen’

door: Barbara en Frits Barend
11 juli 2017
29 tot 34 minuten lezen

Hij is de man die ze gewoon moeten laten dribbelen, want dan is hij op z’n best. Maar hij is ook de man van glas. Arjen Robben over zijn lijf, de soms bijtende kritiek en de drie dagen waarin hij dacht dat alles voorbij was.

Hoe Hollands kan het huis van Arjen en Bernadien Robben in het Wassenaar van München zijn: in de garage staan twee fietsen met kinderzitjes en een bakfiets. Boodschappen doen en de kinderen naar school brengen, worden, inderdaad, per fiets gedaan.
Arjen Robben stond al lang op ons verlanglijstje van sporters die we wilden interviewen. Op een dag in februari waren we welkom, mede omdat zijn schoonouders tijdens de fotosessie en het interview op de drie jonge kinderen konden passen. In huize Robben loopt namelijk geen nanny rond. Als jongste zoon Kai zich meldt, loopt huisman Arjen naar boven om de luier te verschonen.
De voetballer Arjen heeft helaas vaak ruzie met zijn lichaam. Toch gaven PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München samen bijna honderd miljoen euro uit voor de ouderwetse vleugelspits. Hij is daarmee verreweg de duurste voetballer van Nederland. Hij werd zes keer kampioen in vier verschillende landen, speelt dit seizoen met Bayern München voor het elfde achtereenvolgende jaar in zijn carrière Champions League. Hij behoort tot de vijf procent internationals die het verschil kan maken.
Tijdens de goed verzorgde lunch vragen we hem eerst, onder de indruk van zijn gespierde lijf, of hij zijn lichaam wel eens haat. Arjen moet hard lachen. “Natuurlijk zijn er momenten dat ik wel eens gek word van mijn lichaam, vooral als ik topfit ben, goed train en ineens weer geblesseerd raak. Dat is heel frustrerend. Ik leef voor mijn sport, doe en laat er echt alles voor. Ik ben voortdurend in de fitnessruimte, heb een osteopaat, ben op alles voorbereid en toch word ik soms weer verrast door mijn eigen lijf.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

 

Delen: