Word abonnee

Wielrennen

Alberto Contador & Bauke Mollema: partners in crime

Lars van den Brink

Wielrennen

Alberto Contador & Bauke Mollema: partners in crime

door: Jaap Stalenburg
19 juli 2017
13 tot 18 minuten lezen

Door een val verspeelde Bauke Mollema vorig jaar een vrijwel zekere podiumplaats in de Tour de France. Dit jaar is hij bij Trek-Segafredo de superknecht van Alberto Contador, die nog één keer het gevecht met Chris Froome aan wil gaan. Helden ging in aanloop naar de Tour langs bij het duo en ploegleider Steven de Jongh.

Tekst gaat verder onder de foto

Nuchter. Rustig. Het zijn karaktereigen­ schappen die van toepassing zijn op Bauke Mollema. De uit het Groningse Zuidhorn afkomstige wielrenner krijg je niet snel gek. Maar er is ook een heel andere Bauke, als Feyenoord speelt is hij niet de keurig af­ gemeten sporter die Nederland de afgelopen jaren heeft leren kennen. Nee, als zijn club speelt, ondergaat hij een metamorfose.
“Ja, voetbal beleef ik nogal fanatiek,” bekent Bauke met de kenmerkende grote glimlach op z’n gezicht. “Als Feyenoord moet spelen, vind ik het ook leuk om een foto van mezelf op Instagram te zetten in Feyenoord­shirt.” Toen Feyenoord voor het eerst sinds 1999 de landstitel pakte, zat Bauke in Italië voor de Giro. Tijdens de etappe werd hij op de hoogte gehouden van de ontknoping in de eredivisie. Bauke vertelt over het moment dat hij werd besmet met het Feyenoord­ virus. “Als jongetje zat ik vaak bij FC Groningen op de tribune, omdat het dichtbij was. Op een gegeven moment zag ik een Feyenoord­sticker en ­shirt liggen en toen was ik meteen verkocht. Ik was een jaar of zeven. Als kind zat ik altijd in een Feyenoord­shirt en met rood­witte sjaal om naar Feyenoord te kijken en hoopte ik altijd dat Ajax verloor. Daarin was ik best een fanatiek baasje. Ik ben nu groot fan van Dirk Kuijt en in het verleden van Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: