Word abonnee

Column

Dromen van de Spelen in Nederland

door: Barbara Barend
27 mei 2015

Wat is het toch bijzonder wat we in dit kleine landje voor elkaar krijgen. We brengen regelmatig de beste en leukste voetballers ter wereld voort. We kunnen geweldig fietsen, zwemmen, hockeyen, turnen, paardrijden en nog zoveel meer.

En sinds een paar jaar zijn we ook een geweldig atletiekland. Natuurlijk hebben we in het verleden Fanny Blankers Koen, Ria Stalman en Ellen van Langen gehad. Maar nu hebben we zoveel goede atleten, mannen en vrouwen, dat we een echte atletiek natie worden. Churandy Martina, Nadine Broersen, Eelco Sintnicolaas, Sifan Hassan en de huidige koningin van de atletiek Dafne Schippers zijn het sprekende voorbeeld.

'Sensatie om de prestatie van Dafne Schippers live mee te maken' 

Afgelopen weekend was ik speaker bij de AAdrink FBK games in Hengelo, in de volksmond de Fanny Blankers Koen games. Wat een topsport ervaring! Het was een sensatie om de prestatie van Dafne Schippers op de 100 meter live mee te maken. De avond voor de race was ik in het atletenhotel. Iedereen liep gemoedelijk door elkaar heen. Dafne was lekker met haar ouders in de stad uit eten, Sifan arriveerde op haar gemak met de trein.

Een dag later verbraken beiden dames een Nederlands record. Hassan rende het record van Ellen van Langen uit 1993 uit de boeken en Schippers dook als eerste Nederlandse onder de 11 seconden op de 100 meter en rende de derde beste wereldwijd van dit jaar, op volgens velen het koningsnummer van de Olympische Spelen.

'Gewoon, omdat we zo'n mooi sportland zijn met zulke geweldige atleten'

Ik droom ineens van de Spelen in Nederland. Zou het niet mooi zijn dat we in ons eigen land kunnen genieten van de opvolgers van deze toppers? Wordt het niet tijd dat we toch een keer gaan dromen en ons echt hard gaan maken voor zo’n mooi evenement in Nederland. Gewoon, omdat we zo’n mooi sportland zijn met zulke geweldige atleten?

Delen: