Word abonnee

Column

Uitgesproken Barbara: Voetballen in Engeland

door: Barbara Barend
23 januari 2016

Barbara Barend schrijft elke week over een bijzonder sportmoment. Dit keer zijn dat de transfers van Nordin Amrabat en Mandy van den Berg.

“22.000 maar? Ik dacht dat het een ton zou zijn.” Nordin Amrabat reageerde verbaasd toen hij hoorde wat VVV, zijn oude club, verdiende aan zijn transfer naar Watford. 

Nordin is een jongen met zijn hart op de juiste plek. Iemand die zijn dromen misschien niet altijd via de makkelijke weg probeert te realiseren, maar uiteindelijk toch terecht komt waar hij wil. De tocht begon in Almere, bij FC Omniworld, en voerde hem via VVV, PSV, Kayserispor, Galatasaray en Malaga uiteindelijk naar Watford. Nu is hij speler in de Premier League. Voor hem het hoogst haalbare. 

Het leuke aan Nordin is dat hij zijn oude club niet is vergeten. Volkskrant-journalist Iwan Tol schreef deze week in een mooi verhaal dat Nordin in een interview met Han Berden had gelezen dat VVV financieel in zwaar weer zit. En dan vindt Nordin het maar al te mooi dat hij iets voor zijn oude club kan betekenen. 

Nordin kan in de Champions League spelen, bij Galatasaray voorzetten geven aan superster Didier Drogba en een miljoenentransfer maken naar Watford, maar zijn oude clubs, die vergeet hij niet. Hij kijkt nu al uit om in al die grote stadions te spelen. Ik kan me dat heel goed voorstellen. 

'Het maakt niet uit of je voetballer of voetbalster bent. Spelen in Engeland is iets dat je meegemaakt moet hebben'

Anfield vind ik één van de mooiste stadions in Engeland. Als klein voetbalmeisje droomde ik ervan om daar ooit te spelen. Ik ben dan ook jaloers op Mandy van den Berg. Ze tekende in de week van de bijzondere transfers een contract bij Liverpool. 

Ik kon me heel goed inbeelden hoe het in Mandy's hoofd moet zijn gegaan toen Liverpool zich meldde. Op de clubsite zei ze al: “Toen Liverpool zich had gemeld, wilde ik maar naar één club.” 

Onlangs was ik nog in Engeland voor de opnames van het KPN-programma Onze Helden. Als je met eigen ogen ziet hoe voetbal in Engeland wordt beleefd, dan is het niet zo moeilijk te begrijpen dat spelers graag in die competitie spelen. Het maakt niet uit of je voetballer of voetbalster bent. Spelen in Engeland is iets dat je meegemaakt moet hebben. Dat maakt je carrière pas echt compleet.

Daarom zijn de transfers van Nordin en Mandy ook zo mooi. Ik gun het ze van harte!

Delen: