Word abonnee

Bibian's Laatste Woord

Barbara Barend ging drie weken voor Bibians overlijden langs voor een afscheidsinterview. Dit was een wens van Bibian. “Om mijn dankbaarheid te tonen en om mijn geliefden iets na te laten.” En daarom sprak ze uitgebreid met Barbara over de mooie en minder mooie kanten van het leven.

 

In deze podcastaflevering laat Barbara fragmenten horen aan zoon Julian, moeder Maude en man Edwin uit het laatste interview met Bibian. Zij reageren op de laatste boodschappen van Bibian en praten over haar persoonlijkheid en levenslessen.

 

Bibian stond synoniem voor heldenmoed en was het toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen. Keer op keer deed ‘Bieb’ de wereld versteld staan. Overal waar ze kwam, gaf zij iedereen positieve energie. Tot aan het laatste moment.

 

De missie van van Bibian was zoveel mogelijk kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen in het leven te laten staan. Nu is het onze missie Bibians droom uit te laten komen. Dat doet de Mentelity Foundation door mensen te inspireren en te motiveren om in beweging te komen.

 

Meer van Helden, de podcast

De podcastaflevering met Bibian Mentel komt voort uit seizoen 1 van Helden, de podcast. Dit seizoen gingen (oud-) topsporters zoals Laura Dijkema, Roy Meyer en Marit Bouwmeester in gesprek met Barabara Barend. Met laatstgenoemde topsporter sloten wij seizoen 1 van Helden, de podcast af.

 

Ben je benieuwd hoe Bouwmeester na haar olympische gouden, zilveren en bronzen plakken op de Olympische Spelen van 2012, 2016 en 2021 het moederschap combineert met haar wens om in Parijs nog een keer olympisch kampioen te worden? Beluister via onderstaande button de podcastaflevering met topzeilster Marit Bouwmeester.

Beluister Helden, de podcast met Marit Bouwmeester