Word abonnee

Held van de week

Held van de maand juni 2015

door: Barbara Barend
2 juli 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Heldenonline.nl elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben nu de vier Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand juni verdient.

Volleybalsters
De finale werd in Montreaux net niet gehaald, maar met de knappe zeges op toplanden Rusland (2x) en China -en het verdiende brons- laten de dames zien goed op koers te liggen voor het EK volleybal dat eind september plaatsvindt in Nederland.

Barbara: “Het is weer genieten met de meiden. Het halve finale-duel tegen Turkije was een ware thriller, de vier zeges die ze boekten in Montreaux stuk voor stuk van hoog niveau. Deze meiden keren bomvol energie terug op Papendal. Laat het EK maar komen!”

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
Het Nederlandse duo speelde zondag de derde finale van het seizoen, maar voor het eerst stapten Brouwer en Meeuwsen met de winst van het veld. De titel op het toernooi in Porec was hun eerste internationale zege sinds de wereldtitel van 2013.

Barbara: “'Het voelt zo goed om terug te zijn', jubelde Meeuwsen na afloop. En terecht. Het duo lijkt precies op tijd de vorm weer te pakken te hebben met het WK in eigen huis in aantocht.”

Handbalsters
De Nederlandse handbalsters hebben zich afgelopen weekend definitief geplaatst voor het WK handbal in december. De uitwedstrijd tegen Tsjechië werd weliswaar verloren, maar de plaatsing kwam door een eerdere thuisoverwinning niet in gevaar. 

Barbara: “De plaatsing voor het WK handbal is een hele goede eerste stap om kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af te dwingen. Fantastisch resultaat van de vrouwen, die later dit jaar kunnen gaan vlammen!”

Lieke Wevers
Goud op het onderdeel balk, brons op de vloer en eerder al twee keer brons in de landenwedstrijd en op de meerkamp. Wevers was voor Nederland op de Europese Spelen in Bakoe hét boegbeeld.

Barbara: “Dit is voor de hele familie,” zei Lieke na haar succesvolle optreden op de Europese Spelen. De familie heeft inderdaad een moeilijke periode doorgemaakt. Ook in Helden spraken ze daar openhartig en mooi over. Dit succes is ze gegund!”

Delen: