Word abonnee

Helden in het nieuws

Bertens: ‘Afgelopen toernooien prima tennis laten zien’

door: Kelly van Tilborg
23 mei 2015

Het zijn drukke weken voor tennisster Kiki Bertens. Afgelopen week kwam zij in actie op het WTA-toernooi in Neurenberg en vanaf aankomend weekend zal de tennisster uit Wateringen te zien zijn op Roland Garros. Helden Online sprak met Bertens.

Kiki, we zijn allereest benieuwd hoe het met je gaat. Het afgelopen toernooi in Neurenberg kreeg je last van je been. Hoe is het daar nu mee?
“Het gaat goed hoor. Afgelopen toernooi had ik de hele wedstrijd al last en toen kreeg ik kramp in mijn benen. Dat is lastig om mee te spelen, maar gelukkig viel het allemaal mee.”

Ben je helemaal klaar voor Roland Garros?
“Zeker! Ik heb er heel veel zin in! Ik heb de afgelopen weken veel graveltoernooien gespeeld, dus als het goed is, ben ik er helemaal klaar voor. De eerste wedstrijd speel ik zondag, maandag of dinsdag, maar dat is nog niet bekend.”

‘Ik ga er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen’

Je bent de enige Nederlandse tennisster, dat is wel jammer..
“Klopt. Het is jammer dat Richel (Hogenkamp red.) al verloor in de kwalificatieronde, waardoor ze het hoofdtoernooi niet heeft bereikt. Maar dat is niet anders, ik ga er alles aandoen om zo ver mogelijk te komen!”

Tijdens het toernooi in Neurenberg werd je in de tweede ronde uitgeschakeld. Wat zijn dingen die je meeneemt van dat toernooi?
“In zowel Nice als Neurenberg heb ik goede wedstrijden gespeeld en prima tennis laten zien. Ik raakte de ballen lekker en het is altijd fijn om dat soort positieve zaken mee te kunnen nemen naar het volgende toernooi.”

Vorig jaar behaalde je de vierde ronde op Roland Garros, speelt dat ook nog een rol?
“Dat was gewoon een heel goede prestatie en dat is fijn om op terug te kijken. Dat neem ik ook zeker mee en dat zorgt er mede voor dat ik dit jaar met een goed gevoel het toernooi inga. Maar het biedt natuurlijk geen garanties. Ik ga mijn best doen en dan zien we wel hoe ver we dit jaar komen.”

‘Ik heb geen tijd om stil te zitten’

Zijn er nog mensen die je komen aanmoedigen in Parijs?
“Mijn coach is natuurlijk ook in Frankrijk en ook mijn ouders komen kijken. Dat is erg leuk!”

Heb je ook nog tijd om even op vakantie te gaan?
“Ha, nee. Na Roland Garros begint het grasseizoen gelijk, dus ik heb geen tijd om stil te zitten. Eind oktober is het seizoen voorbij en dan ga ik waarschijnlijk wel even op vakantie.” 

Delen: