Word abonnee

Helden in het nieuws

De tattoo van Kenny Tete

door: Marlies van Cleeff
1 december 2015

Wie in de zomer een willekeurig strand oploopt, komt vingers tekort om het aantal tatoeages te tellen. Ook onze sporthelden doen mee aan de hype. Ze bedekken hun lichaam met de mooiste kunstwerken. Wat zijn de verhalen achter hun tattoo’s? Deze week: Kenny Tete.

“De drie tattoo's op mijn onderarm betekenen het meest voor me. Ik heb eerst ‘mama’ laten zetten, want ik ben écht een moederskindje. Daarna volgden ‘believe’ en ‘carpe diem’.

‘Believe’ staat voor het geloven in jezelf, in het leven én je dromen nakomen. ‘Carpe diem’ zei mijn tante altijd. Ze is vroeg overleden, ze was 52 en moest helaas de dagen aftellen. Dat was heftig. Rond die tijd heb ik die tekst laten zetten, ik was 15. Misschien is het niet origineel, meer mensen hebben die tekst, maar ik vind het een mooie uitspraak en zo sta ik ook in het leven. Het is natuurlijk niet zo dat ik me elke dag lam zuip en denk: ‘dit is de laatste dag’, maar ik probeer wel van elke dag te genieten.

Tekst gaat verder onder de foto

Toen ik 15 was ging het even niet goed bij Ajax. Deze tattoo's voelden als een nieuw begin. Ik heb zo lang gezeurd bij mijn moeder, het mocht écht niet van haar. Ik was ook jong. Uiteindelijk vond ze het na lang overleg en wat afspraken goed: ik mocht mijn arm laten tatoeëren als er een gedachte achter zat.

'Ik weet niet meer wat voor shirt ik aanhad, maar het was helemaal doorweekt'

Ik kan nog verder naar boven, maar hou het wel bij mijn rechterarm, hoor. Verder op mijn arm staan de andere namen van mijn familie. Van mijn vader, mijn twee kleine zusjes en mijn grote zus. Tussendoor zie je veel lotusbloemen. Die vind ik mooi en staan ook voor een nieuw begin. De tattoo's gaven me een boost om er in die mindere periode bij Ajax vol voor te gaan; er alles aan te doen om het te laten slagen. Dat is gelukt. Later heb ik sterren erbij gezet en mijn geboortedatum.  

Of het pijn doet? Ja! Iedereen zegt van niet, maar het deed vreselijk veel pijn. Het was echt op mijn tanden bijten. Toch wen je er na een tijdje wel aan. Na vier uur is je lichaam echt op en moet je stoppen. Ik was ook zo gespannen van tevoren. Ik weet niet meer wat voor shirt ik aanhad, maar het was helemaal doorweekt.”

Delen: