Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Gertjan en Bob zijn natuurtalenten’

door: Jasper Boks
6 mei 2014

Michael Boogerd verzorgde woensdagmorgen een wielerclinic voor Helden. Onder de deelnemers bevonden zich olympisch schaatskampioen Bob de Jong en voetbaltrainer Gertjan Verbeek.

“Ik hoefde bijna geen aanwijzingen aan Gertjan en Bob te geven. Dit zijn natuurtalenten. Zeker Bob, hij zit ook heel stil op z’n fiets,” zegt oud-wielrenner Boogerd tegen Helden Online.

Bob de Jong, na de fietstocht met start en finish bij restaurant De Veranda in Amsterdam: “Fietsen hoort natuurlijk bij de vaste training van schaatsers. Ik zit zo’n vijfhonderd kilometer in de week op de fiets. Maar dat is natuurlijk nog helemaal niets vergeleken bij de echte wielrenners.”

Gertjan Verbeek is al een groot deel van zijn leven te vinden op het voetbalveld. Daarnaast is bekend dat hij geregeld bokst. En in zijn vrije tijd bouwt hij vol overgave aan zijn eigen huis, de fysieke arbeid die hij daarbij levert kun je ook onder de noemer topsport scharen.

“Ik fiets niet heel veel, het kost me teveel tijd,” aldus Verbeek. “Maar ik vind het wel altijd heel leuk om te fietsen, heb ook een eigen racefiets. Als er zoiets als dit wordt georganiseerd, ben ik graag van de partij.”

Delen: