Word abonnee

Helden in het nieuws

Amrabat: ‘Broertje en ik zijn geen ruziemakers’

door: Kelly van Tilborg
25 maart 2015

Hoe mooi is het om samen met je jongere broer voor het nationale voetbalelftal uit te mogen komen? Het zou Nordin en Sofyan Amrabat zaterdag zomaar kunnen overkomen. Beide broertjes zijn opgenomen in de selectie van Marokko. Wij spraken Nordin over de band met zijn achttienjarige broertje. 

Nordin ligt bij het Marokkaanse elftal op één kamer met zijn broertje Sofyan. Op het moment dat we Nordin wilden bellen, moesten we heel even wachten. Reden: zijn broertje lag nog te slapen. “Ja, dat klopt. Ik was zelf al even wakker maar hij lag nog te slapen. Dat is trouwens wel gek hoor. Dan kijk je naast je en dan ligt je broertje daar.”

‘Heel speciaal om met je broertje samen in het nationale team te zitten’

Met de achttienjarige Sofyan is het de laatste tijd erg snel gegaan. Begin november maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht als invaller tegen Vitesse. Later kwamen daar ook nog basisplaatsen tegen Heracles Almelo en Feyenoord bij. Die optredens waren voor hem dus voldoende om opgenomen te worden in de selectie van Marokko, waarin ook Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi (Feyenoord), Rochdi Achenteh (Vitesse) en Zakaria Labyad (Vitesse) zitten.

“Ik was heel erg blij toen hij werd opgenomen in de selectie. Het is natuurlijk heel speciaal om samen met je broertje in het nationale team te zitten,” vertelt Nordin. Het wordt voor de broertjes de eerste keer dat ze samen op het veld staan. “We hebben natuurlijk weleens samen op straat gevoetbald, maar dat is toch anders. We hebben nog nooit samen in één team gevoetbald. Hij is negen jaar jonger dan ik, dat is best een groot verschil.”

Tekst gaat verder onder de foto

De foto die Nordin op Twitter plaatste toen Sofyan zijn debuut maakte voor FC Utrecht

Het is vanzelfsprekend dat de ouders van de broertjes Amrabat trots zijn op de jongens. “Ja, natuurlijk. Zij zijn heel trots dat wij samen in de selectie van het nationale team zitten. Ze vinden het heel leuk!” De oudste van de twee verwacht niet dat de twee broers ruzie krijgen op het voetbalveld. “Wij zijn geen ruziemakers. Thuis niet, dus ik denk op het veld ook niet.”

Het Marokkaanse elftal neemt het aanstaande zaterdag op tegen Uruguay en Nordin zou het mooi vinden als hij samen met zijn broertje op het veld mag staan. “Dat zullen onze ouders ook heel erg leuk vinden.” 

Delen: