Word abonnee

Helden in het nieuws

Rondje langs de buitenlandse velden 10 mei

door: Kelly van Tilborg
10 mei 2015

Het seizoen 2014-2015 zit er bijna op en in alle competities valt de beslissing. Hoe deden onze Nederlandse voetballers het in het buitenland? Wij doen een rondje langs de buitenlandse velden.

Bas Dost – VfL Wolfsburg
Bas Dost weet weer wat scoren is. Hij was vandaag twee keer trefzeker in de wedstrijd tegen SC Paderborn 07 en daardoor won Wolfsburg met 1-3. Door de overwinning heeft de ploeg van Bas Dost de tweede plaats weer overgenomen van Borussia Mönchengladbach en is men dus zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League.  

Paul Verhaegh – FC Augsburg

Tekst gaat verder onder de foto

Met Paul Verhaegh in de basis won FC Augsburg met 0-1 van Bayern München. Verhaegh miste zelf nog wel een penalty, maar dat kon de pret niet drukken. Door de zege heeft de ploeg van Verhaegh nog steeds uitzicht op de Europa League.

Ruud Vormer – Club Brugge
De titelstrijd in de Belgische competitie ligt weer open. Door de overwinning van Anderlecht op Club Brugge hebben beide ploegen nu evenveel punten, met twee punten achterstand op AA Gent. Ruud Vormer speelde de hele wedstrijd bij Club Brugge. Stefano Denswil bleef daarentegen de hele wedstrijd op de bank. Dat gold ook voor Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck.

Leroy Fer – Queens Park Rangers

Tekst gaat verder onder de foto

Leroy Fer is met Queens Park Rangers gedegradeerd uit de Premier League. De club van Fer moest winnen bij Manchester United, maar ging met 6-0 onderuit. Het is voor Fer de tweede degradatie op rij.

Dick Advocaat – Sunderland
Dick Advocaat heeft met Sunderland drie knappe punten gepakt tegen Everton. De ploeg begon als de nummer achttien aan de wedstrijd tegen Everton en had alle geluk van de wereld. Door de overwinning stijgt Sunderland naar een veertiende plaats in de Premier League, waardoor handhaving reëel is.

Huub Stevens – VfB Stuttgart
Huub Stevens heeft met VfB Stuttgart een cruciale 2-0 overwinning geboekt op FSV Mainz 05 en behoudt daardoor de aansluiting met de concurrentie. De ploeg van Stevens staat nog wel onderaan in de Bundesliga, maar de verschillen zijn minimaal.

Marco van Ginkel – AC Milan

Tekst gaat verder onder de foto

Marco van Ginkel heeft eindelijk weer eens een doelpunt gemaakt. De speler van AC Milan scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van de Italiaanse club. Mede door de goal van Van Ginkel won AC Milan met 2-1 van AS Roma. Door de zege stijgen de Milanezen naar een tiende plek.

Delen: