Word abonnee

Helden in het nieuws

Sluiter: ‘Terugkeer van Kuyt is geweldig’

door: Kelly van Tilborg
10 april 2015

Het sportnieuws van de dag is dat Dirk Kuyt vanaf volgend seizoen terugkeert in de Eredivisie. Eén van de grootste publiekslievelingen zal volgend seizoen weer te bewonderen zijn in het shirt van Feyenoord. Helden Online belde met voormalig tennisser en fanatiek Feyenoord-supporter Raemon Sluiter.

“Geweldig dat Kuyt volgend seizoen weer in De Kuip speelt,” begint Sluiter. “Hij is een geweldige voetballer en een voorbeeld voor velen. Het is altijd goed om een voetballer als Kuyt op de Nederlandse velden erbij te hebben. Ook voor de club is het goed. In eerste instantie natuurlijk als voetballer, maar daarna ook als jeugdtrainer en misschien zelfs wel als hoofdtrainer.”

‘Kuyt kan Feyenoord niet alleen kampioen maken’

“Ook zorgt de terugkeer van Kuyt er misschien wel voor dat spelers als John Guidetti eerder hun jawoord geven. Dat zou mooi zijn. En jongens als Jordy Clasie en Sven van Beek nemen nu misschien ook wel eerder de beslissing om er nog een seizoen Feyenoord aan vast te plakken.” Of Feyenoord met Kuyt gelijk een serieuze titelkandidaat is, weet Sluiter niet. “Kuyt kan Feyenoord niet alleen kampioen maken. Het is dus echt even afwachten wat er met de rest van de selectie gaat gebeuren.”

Dat Kuyt terugkeert bij Feyenoord zegt ook iets over zijn liefde voor de club, iets dat je de laatste jaren niet veel meer ziet bij spelers. “Hij had ook ergens in de woestijn kunnen gaan voetballen waar hij waanzinnig veel geld zou verdienen, maar hij kiest voor Feyenoord. Dat is mooi.”

‘Ook op Dirk Kuyt zit een houdbaarheidsdatum

Toch is een terugkeer van ‘legendes’ naar hun oude club niet altijd een garantie voor succes, beaamt ook Sluiter. “Het is altijd maar de vraag wat de terugkeer van Kuyt gaat opleveren. Het zal niet de eerste voetballer zijn die mislukt na een terugkeer bij zijn oude club. En vergeet niet; ook op hem zit een houdbaarheidsdatum. Al hoop ik dat hij zeker nog twee jaar meegaat.”

Zelf heeft Sluiter al veel zin in het volgende seizoen, vooral de open dag wordt volgens hem één groot feest. “Op de open dag worden de spelers altijd in een helikopter De Kuip binnengebracht. Het moment dat hij die helikopter uitstapt, dat wordt geweldig.”

‘Tijdens wedstrijden van Feyenoord ben ik vaak in de McDonalds te vinden, daar hebben ze goede Wi-Fi'

Zelf zal hij proberen bij zoveel mogelijk wedstrijden aanwezig te zijn, al gaat dat soms lastig worden. “Ik ben jeugdtrainer bij de tennisbond en ben heel veel in het buitenland. Tijdens wedstrijden ben ik dan vaak in de McDonalds te vinden, daar hebben ze goede Wi-Fi. Als ze dan verliezen, eet ik mijn verdriet weg. Voor mijn gezondheid is het dus beter als ze zoveel mogelijk winnen, ha.” 

Delen: