Word abonnee

Helden in het nieuws

Suzanne Struik: ‘Spelen in Ahoy is een droom’

door: Kelly van Tilborg
10 april 2015

In een bijna uitverkocht Ahoy Rotterdam vindt zaterdag de finale van de Korfbal League plaats. Deze zal gaan tussen PKC/SWKgroep (Papendrecht) en TOP/Quoratio (Sassenheim). Dat betekent dus een herhaling van de finale van vorig jaar. Wij spraken met Suzanne Struik, speelster van PKC.

“We hebben er allemaal heel veel zin in,” begint de 27-jarige Struik. “We staan voor de vijfde keer op rij in de finale, dat is nog nooit gebeurd in de geschiedenis. Helaas hebben we van die vijf finales er maar één gewonnen.”

Ook de finale van vorig jaar ging verloren. De tegenstander van toen is dezelfde als die van aankomende zaterdag: TOP. De club uit Papendrecht heeft dus iets goed te maken, vindt ook Struik. “Ja, we willen echt bewijzen dat wij de beste zijn. Ik heb het idee dat we er dit jaar beter voorstaan dan in de andere jaren. Ook zijn we met bijna dezelfde groep als alle voorgaande finales, dus we weten hoe het is om zo’n belangrijke wedstrijd te spelen.”

‘Bijzonder om in zo’n ambiance een belangrijke wedstrijd te spelen’

“Uit de vorige finales is wel gebleken dat het voor ons moeilijk is om in zo’n wedstrijd goed te spelen. In normale wedstrijden scoren wij gemiddeld zo’n 27 keer, in de finales was dat steeds maar twintig keer. Ik hoop dat het zaterdag een keer een goede korfbalwedstrijd wordt en dat beide teams hun beste spel laten zien.”

De wedstrijd wordt gespeeld in een bijna uitverkocht Ahoy. “Daar droom je van,” zegt Struik. “Het is heel bijzonder om in die ambiance zo’n belangrijke wedstrijd te spelen. Het is echt een feest. Als wij een thuiswedstrijd spelen, zijn er maximaal 1200 toeschouwers. De wedstrijd van zaterdag is dus wel andere koek. Er komen zaterdag veel vrienden en familie kijken, dat is leuk. PKC is ook een heel grote vereniging, dus wij komen met heel veel mensen naar Rotterdam toe, ha.”

Een ander mooi aspect aan de wedstrijd in Ahoy is volgens Struik dat de twee supportersgroepen ‘gewoon’ naast elkaar kunnen staan, zonder dat er problemen van komen. “Ja, er staan weinig tot geen stewards tussen de supporters, dat is helemaal niet nodig. Dat maakt het nog extra mooi.”

‘Wij gaan geen gekke dingen doen’

De voorbereiding van PKC op de wedstrijd van zaterdag is volgens Struik hetzelfde als altijd. “Wij benaderen het als een gewone wedstrijd en gaan geen gekke dingen doen. Vanavond trainen we nog een keer en dan gaan we rustig toeleven naar de wedstrijd van zaterdag.” 

Delen: