Word abonnee

Helden in het nieuws

Vos: ‘Ben er zeker van dat het weer goed komt’

door: Kelly van Tilborg
21 juli 2015

Marianne Vos heeft in overleg met de medische staf van haar team Rabobank – Liv besloten om dit seizoen niet meer in actie te komen. Ze boekte wel vooruitgang, maar niet voldoende. Helden Online belde met Vos om te vragen hoe het nu met haar gaat.

Marianne, je komt dit seizoen niet meer in actie. Komt die beslissing als een harde klap voor jou?
“Natuurlijk, het is nooit leuk. Ik heb al eerder de beslissing moeten maken om mijn terugkeer uit te stellen en heb heel lang de hoop gehad dat ik het laatste stukje van het seizoen nog mee zou kunnen pakken. Dat gaat helaas niet gebeuren. Ik merkte al wel dat het allemaal niet heel hard vooruit ging en uit de laatste medische test bleek ook dat mijn herstelvermogen nog niet voldoende is. Dan kan ik wel weer beginnen met opbouwen, maar daar heb ik alleen mezelf mee. Het is dan verstandiger om het nog even uit te stellen. Het was een lastige beslissing maar ik wil alleen topsport bedrijven als ik dat op honderd procent kan doen, niet op zeventig procent met hangen en wurgen. Dat houd je ook niet vol.”

'Ik ga dingen doen waar ik normaalgesproken nooit aan toekom'

Met wie hak je dan uiteindelijk de knoop door als het om zo’n belangrijke beslissing gaat?
“Ik heb er veel over gepraat met de medische staf, maar ook met de technische staf. Mijn eigen gevoel is daar ook heel belangrijk in.”

Je hebt dit seizoen blessures gehad aan verschillende dingen. Is dit allemaal een samenloop van al die blessures?
“Ja, dat kun je wel zeggen. De blessures lijken momenteel achter de rug. Ik heb geen last meer van mijn rib, hamstring of wat dan ook, maar mijn herstelvermogen is gewoon nog niet in orde. Mijn lijf heeft daar langer voor nodig.”

Hoe ziet zo’n herstel er uit voor jou?
“Ik mag mijn lichaam licht belasten, maar niet meer dan dat. Ik moet echt mijn rust nemen. Dat wil niet zeggen dat ik hele dagen op bed moet liggen hoor, ha. Ik ga dingen doen waar ik normaal gesproken nooit aan toekom. Er zijn nog wat dingetjes in huis die moeten gebeuren en ik kan eens echt voor een film gaan zitten. Dat kan normaalgesproken nooit. Misschien ga ik er ook nog wel even tussenuit, maar ik heb nog niks gepland.”

'Topsport is balanceren op een dun draadje en ik ben er zeker van dat het weer goed komt'

Jij hebt in de seizoenen hiervoor nooit veel last gehad van blessures en nu komt alles in één keer. Ik kan me voorstellen dat dat erg moeilijk is voor jou.
“Zeker. Het afgelopen seizoen kun je eigenlijk niet eens een echt seizoen noemen. Als ik zo eens terugkijk heb ik de afgelopen jaren heel veel mazzel gehad en daar kijk ik dan ook met een heel gelukkig gevoel op terug. Ik heb weinig tegenslagen gehad en ik weet nu ook hoe bijzonder dat is en hoe dankbaar ik daarvoor moet zijn. Door het afgelopen seizoen weet ik nu hoe het ook kan zijn. Maar dat hoort bij topsport, er kan altijd iets gebeuren. Topsport is balanceren op een dun draadje en ik ben er zeker van dat het weer goed komt.”

Dan wens ik je namens Helden heel veel succes met herstel en we hopen dat je snel weer de oude bent!
“Dank je wel. We houden contact!”

Delen: