Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

Mijn Held: Vivianne Miedema

door: Barbara Barend
1 juni 2015

Veel jongens en meisjes zien vandaag de dag de OranjeLeeuwinnen als hun grote voorbeeld, maar van wie hadden de speelsters zelf een poster op hun kamer hangen? Helden Online vroeg het ze. Vandaag Vivianne Miedema over haar held Dirk Kuyt.

Wie was jouw Held toen je vroeger opgroeide?
“Dat was Dirk Kuijt. Ik weet dat het moeilijk is om te zeggen, maar ik ben een Feyenoorder, ha. Ik was echt fan van hem en hij scoorde veel. Hij was op dat moment echt iemand waar ik graag naar keek. Ik heb hem weleens op een training gezien. Ik ging samen met mijn ouders naar de open dag van Feyenoord en ben met de club weleens naar een training geweest. Later was Robin van Persie ook echt mijn Held.”

Tekst gaat verder onder de foto

Herken je jezelf ook in één van die twee voetballers?
“Nee, ik ben zeker geen type Kuijt, ben niet zo'n harde werker. Bij Bayern München trouwens wel, maar bij Oranje ben ik meer een 'Nederlandse spits'. Dan ben ik eigenlijk een beetje een kruising tussen Ruud van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar.”

En als je kijkt naar de vrouwelijke voetbalsters, heb je dan een voorbeeld?
“Als klein meisje wist ik al wie Daphne Koster was, dat was de eerste voetbalster die ik kende. Ik vind het bijzonder dat ze een dochter heeft gekregen en dan probeert terug te komen op haar oude niveau. Zij is echt een boegbeeld van het vrouwenvoetbal en ze krijgt dan ook veel respect. Als Daphne een beetje opschiet voetbal ik misschien nog wel samen met haar dochtertje Sanne, ha.”

Heb je naast het voetbal ook nog andere Helden?
“Mijn ouders, die hebben mij altijd overal naartoe gebracht. Ze komen nog steeds vaak bij me kijken en ze regelen alles voor me. Daarnaast heb ik ook een heel speciale band met mijn broertje, we hebben veel steun aan elkaar en hebben veel contact. Hij is heel trots op me maar hij heeft het er wel heel moeilijk mee dat ik niet vaak thuis ben. Ik trouwens ook, we missen elkaar echt.”

“Vorig jaar kwam hij op vrijdag altijd bij mij kijken en ging ik op zaterdag bij hem kijken. We voetbalden ook altijd samen en dat proberen we nog steeds zoveel mogelijk te doen. Hij is nu vijftien jaar en hij voetbalt bij PEC Zwolle. Het is voor hem niet altijd makkelijk om 'het broertje van' te zijn, maar hij is een harde werker. Als hij prof wordt dan ben ik echt helemaal happy!”

Delen: