Word abonnee

Uit helden

Op weg naar het EK: Volleybalheldinnen (deel 2)

door: Jasper Boks
15 september 2015

Voorafgaand aan het EK in eigen land en België poseerden vijftien speelsters voor ons. Vandaag Judith Pietersen, Nicole Oude Luttikhuis en Quinta Steenbergen.

Judith Pietersen
3 juli 1989, Eibergen

Mijn held
“Toen ik net begon met volleybal was dat mijn nicht Caroline Wensink. Vroeger heeft zij mij in de tuin de beginselen geleerd en voordat zij anderhalf jaar geleden stopte, hebben we ook nog samen bij het Nederlands team gespeeld.”

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding
“Muziek luisteren of maken. Ik vind het leuk om naar bandjes te gaan kijken. Pearl Jam vind ik fantastisch, ik heb ook een concert van hen bezocht. Maar ook kleine bandjes vind ik leuk. Zelf muziek maken vind ik ook erg leuk, met vrienden of mijn broer. Ik speel gitaar. En in vertrouwd gezelschap zing ik ook.”

———————

Nicole Oude Luttikhuis
26 december 1997, Harbrinkhoek

Mijn held
“Robin de Kruijf was altijd mijn voorbeeld. Het is heel raar om ineens met mijn jeugdidool in één team te zitten. De eerste keer dat het gebeurde, was ik heel erg zenuwachtig, een beetje verlegen. Vergelijk het met de grootste fan van One Direction die ineens deel uit gaat maken van de band.”

Mijn kostbaarste bezit
“De bronzen medaille bij het EYOF (European Youth Olympic Festival) in Utrecht, twee jaar geleden.”

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding
“Afspreken met vriendinnen. We hebben dagelijks contact, maar ik ben natuurlijk veel op pad. Als ik tijd heb, spreek ik af of we gaan op stap, naar Bruins, een discotheek op een half uurtje van mijn woonplaats Harbrinkhoek.”

———————

Quinta Steenbergen
2 april 1985, Schagen

Mijn held
“Mijn familie. Ik kom uit een hecht gezin met vier kinderen, ben de jongste. Mij is altijd voorgehouden dat als je hard werkt, je je doel zult bereiken. Als ik zie hoe iedereen bij ons terecht is gekomen, dan kan ik alleen maar zeggen dat mijn ouders, mijn twee zussen en mijn broer mijn grote voorbeelden zijn. Het contact is altijd zo hecht, we hebben ook een groepsapp met het gezin. Alles wordt daarin gemeld, van de schoolresultaten van de zes kleinkinderen, tot de uitjes, leuke verhalen en de uitslagen van mijn wedstrijden.”

Mijn droom
“Ik ben dertig, begin zo langzaamaan te denken aan stoppen. Maar voordat ik stop, wil ik met dit team heel graag nog een prijs winnen dit jaar op het EK in eigen land en anders volgend jaar.”

Delen: