Word abonnee

Tennis

Alexander de Grote

Tennis

Alexander de Grote

22 januari 2019
9 tot 14 minuten lezen

Alexander Zverev is dé publiekstrekker van het 46ste ABN AMRO World Tennis Tournament (9-17 februari). Alle kenners zijn lyrisch over de lange Duitser. Met behulp van Ivan Lendl gaat hij proberen het laatste stapje te maken.

De vraag is niet of Alexander Zverev nummer één van de wereld gaat worden en Grand Slam-titels gaat winnen, maar wanneer,” zegt Richard Krajicek. De toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament is vanaf het eerste moment dat hij de Duitser op de tennisbaan zag, onder de indruk. Niet voor niets gaf hij hem in 2015 en 2016 al een wildcard voor zijn toernooi. Daarna had hij die niet meer nodig, Zverev is opgeklommen naar de top van de wereldranglijst. “Hij is jong, fris en snel. Maar waarom ik het in vergelijking met andere talenten die de afgelopen jaren opkwamen juist zo in hem zie zitten is dat hij zo’n ongelooflijk goed team om hem heen heeft. Er is sprake van een goede familiedynamiek. Zijn moeder, broer en zelfs zijn hondje spelen een belangrijke rol in zijn leven. En hij heeft een slimme vader, die zelf heeft getennist, hard is, maar niet dwingend.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: