Word abonnee

Voetbal

Candy-Rae Blind & Laura Benschop: ‘Wij leven in een bubbel’

Iris Planting

Voetbal

Candy-Rae Blind & Laura Benschop: ‘Wij leven in een bubbel’

door: Marlies van Cleeff
8 november 2022
6 tot 11 minuten lezen

Wekelijks staan Ajacieden, internationals en maatjes Daley Blind en Davy Klaassen in de schijnwerpers. En of ze nou de sterren van de hemel spelen of kritiek te verduren krijgen, thuis staan hun partners Candy-rae Blind en Laura Benschop altijd voor hen klaar. Wij spraken de ‘vrouwen van’, die ook nog eens goede vriendinnen zijn.

“Bij vlagen is ons leven misschien extravagant, maar op andere momenten is het zo burgerlijk als het maar zijn kan,” zegt Laura Benschop, vriendin van Davy Klaassen. “Doordeweeks zijn wij thuis. Dan koken we en kijken een serietje.”

Candy-rae Blind, getrouwd met Daley Blind, legt uit: “Andere stellen gaan uit in het weekend, wij zijn thuis op vrijdag- en zaterdagavond, omdat er zondag gevoetbald moet worden. Op maandag of dinsdag gaan wij juist vaak ergens eten, vaak met zijn vieren.”

Laura: “We hebben een tijd gehad dat we na bijna iedere wedstrijd bij elkaar over de vloer kwamen.”

Candy-rae: “We gaan ook met elkaar op vakantie.” Iedere thuiswedstrijd van Ajax zitten ze samen in de Johan Cruijff Arena.

Laura: “Wij missen geen wedstrijd.”

Candy-rae: “Als ze om kwart voor vijf spelen, neem ik onze zoon Lowen mee. Anders gaat hij met zijn zusje naar opa en oma of is bij de zus van Laura, zij is onze oppas. Ik let op de wedstrijd, maar hou Daley altijd in mijn zicht.”

Laura: “Als Davy niet in de basis staat, maar warm moet lopen, kijk ik alleen maar naar de zijkant, hoor.”

Escape rooms

Hun mannen groeiden op bij Ajax. Niet in Amsterdam, maar juist in Manchester ontmoetten de vrouwen elkaar in 2017. Daley speelde al drie jaar bij Manchester United, Davy had net een transfer gemaakt naar Everton, de club uit Liverpool.

Laura: “Het werd ons geadviseerd om in Manchester te wonen. Weet je nog dat er zelfs nog een kans bestond dat we boven jullie zouden wonen? Onze makelaar had een appartement boven jullie leegstaan, maar had de sleutel niet bij zich. We waren al weken aan het zoeken. In die week kwam er ook een ander appartement vrij waar we uiteindelijk voor kozen, die lag op vijf minuten afstand van jullie huis. Het was fijn om zo dicht bij elkaar te wonen.”

Candy-rae: “We zagen elkaar voor het eerst tijdens een etentje bij de bekende Chinees in Manchester, Wings. Daar word je heen gestuurd als je er net woont, zo van: die moet je proberen. Het klikte meteen. Veel mensen denken dat wij elkaar nog kennen van de Ajax-tijd daarvoor, maar toen liepen we elkaar net mis.”

Laura knikt: “Toen Davy en ik een relatie kregen, woonden jullie al in Manchester.” Ze vervolgt: “Wij hebben dezelfde interesses. Wij sportten ook veel samen, dronken koffietjes en lunchten met elkaar.”

Laura: “Davy speelde dat jaar heel weinig bij Everton. Daley zat ook in een periode dat hij weinig speelde bij Manchester United. In het weekend trokken we meestal met zijn vieren op.”

Candy-rae, lachend: “En we hebben heel veel escape rooms gedaan.”

Laura, lachend: “Daley, Davy en jij zijn daar echt verslaafd aan. Ik sta er een beetje voor spek en bonen bij.”

Candy-rae: “Ik ben heel fanatiek, maar die jongens zijn nog erger, hoor.” Niet alleen de vrouwen zijn hecht, ook de mannen zetten bijna geen stap zonder elkaar. Laura: “Hun handen lijken wel vastgelijmd. Ze zijn in veel dingen anders, daar maken ze grappen over, maar ze lijken ook enorm op elkaar.”

Candy-rae: “Ze kunnen in ieder geval niet goed samen een hotelkamer delen. Daley gooit alles op de grond en Davy is heel erg opgeruimd.”

Laura: “Davy is heel rustig, bewaart liever de vrede. Daley komt beter voor zichzelf op. Ze hebben wel dezelfde humor.”

Candy-rae: “En over voetbal hebben ze dezelfde mening.”

Laura, lachend: “Ja, het klopt dat ze ook hetzelfde kapsel hebben. Veel haar hebben ze niet meer. Davy heeft grootse plannen, hoor, die gaat voor de implantaten.”

Candy-rae, lachend: “Bij Daley wordt het ook steeds minder. Hij denkt er ook over na. Het probleem is alleen dat je na de behandeling drie weken niet mag zweten. Plan dat maar eens in als voetballer.”

De Toppers

Candy-rae en Daley zijn ruim drie jaar getrouwd en 11,5 jaar samen. Inmiddels hebben ze twee kinderen, zoon Lowen (3), en dochter Lemae Lourdes (1).

Candy-rae: “We hebben elkaar ontmoet in het uitgaansleven in Amsterdam, in de Bubbels. Maar het duurde nog even voordat we officieel samen waren. Daley heeft moeten vechten voor mijn aandacht. Hij was heel romantisch, dat vond ik leuk. Hij is heel attent en wist me echt voor zich te winnen.” Lachend: “Dat romantische is wel minder geworden.” Laura en Davy zijn zeven jaar samen, zaten bij elkaar op de middelbare school in Hilversum.

HELDEN MAGAZINE EDITIE 64 

Het verhaal van Candy-rae Blind & Laura Benschop komt voort uit Helden Magazine nummer 64. In het dubbeldik eindejaarsnummer wordt er teruggeblikt naar het sportjaar 2022. Naast een uitgebreid interview met Irene Schouten komen nog tal van sporters en coaches voorbij die 2022 kleur gaven. Shorttrackkampioen Suzanne Schulting en haar coach Jeroen Otter gaan in gesprek. 

Ook schaatshelden Thomas Krol en Kjeld Nuis komen voorbij. Merijn Zeeman vertelt over het succes van wielerploeg Jumbo-Visma en wat maakt Annemiek van Vleuten, die dit jaar alles won wat er te winnen viel, zo goed? Verder zijn er inspirerende sportverhalen te lezen in de vorm van een rapportage of interview van Giovanni van Bronckhorst, John van ’t Schip en Hennie Stamsnijder. 

WK voetbal Special 

Daarnaast staat Helden Magazine editie 64 in het teken van het WK voetbal. In de ruim zeventig pagina’s tellende WK Special vertellen kenners als Ronald Koeman en Ruud Gullit wat Virgil van Dijk zo’n bijzondere voetballer maakt. Verder exclusieve interviews met Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en balkunstenaar Soufiane Touzani. Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine editie 64! 

Wil je geen geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: