Word abonnee

Turnen

‘Met mij is het nooit saai, hè’

ANP

Turnen

‘Met mij is het nooit saai, hè’

door: Jasper Boks
8 augustus 2018
21 tot 26 minuten lezen

Olympisch goud, twee wereldtitels; Epke Zonderland heeft als turner niet veel meer te wensen. Tot en met de Spelen in Tokio wil hij zijn kunst- en vliegwerk nog blijven showen. Daarna begint een ander leven. In aanloop naar het WK in Qatar spreken we hem over zijn indrukwekkende carrière, het aanstaande vaderschap en zijn ambities als dokter Epke.

19 augustus 2008
Epke Zonderland verliest door een misgreep de grip op de rekstok in de olympische toestelfinale. Hij eindigt daardoor als zevende in Beijing.

Tekst gaat verder onder de foto

“Ik had in Beijing nog niet in de gaten hoe goed ik was op de rekstok. Ik had in aanloop naar mijn eerste Spelen een zenuwontsteking gehad in mijn schouder, tot dat moment draaide alles om de meerkamp. Noodgedwongen ben ik me gaan concentreren op de rekstok. Ik kwalificeerde me in Beijing als eerste voor de toestelfinale. In die finale was ik wat te voorzichtig. Het dubbele vluchtelement Kovacs-Kolman had ik een jaar eerder bij het WK gedaan, ik was van plan dat ook in de olympische finale te doen. Toen ik de Kovacs inzette, zat ik voor m’n gevoel te dicht op de rekstok en besloot ik dat vluchtelement toch maar niet te doen. Achteraf had ik ’m gewoon in moeten zetten. Wat ik in China leerde: het is altijd beter om vol gas te geven. Desnoods stuiter ik eraf. Want als je ineens van je plan afwijkt, is de kans net zo groot dat het misgaat.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: